OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

Băsescu la capitală sau negocieri politice?

Fostul președinte al României a fost primul politician român important care a susținut ideea că doar coagularea forțelor de dreapta în jurul lui Nicușor Dan ar putea salva Bucureștiul de Gabriela Firea.

Apoi a venit PNL cu afirmarea publică a susținerii. Fanii USR-PLUS au cerut și ei același lucru și partidul s-a conformat sub presiunea publică și internă.

De câteva zile însă jocurile par că încă nu s-au finalizat. PMP-ul lui Traian Băsescu dorește să își negocieze poziții în capitală și sectoare în cadrul unei viitoare alianțe.

Așa că au aruncat în luptă artileria grea, mai exact ideea că fostul președinte ar putea să candideze la primăria generală.

Sigur și evident că nu o va face. Postul este mult prea mic pentru cel care a condus România timp de 10 ani. Nu mai punem aici vărsta înaintată și lipsa de energie necesară unei campanii electorale așa de dure.

Dar strategia pare a da roade și deja spiritele se agită. Ideea unor forțe de dreapta disparate ar putea ajuta actualul primar general, ce are mari probleme de imagine după eșecul imagistic al actualului mandat.

S-ar putea chiar să asistăm la o lovitură de grație și Firea să se retragă în favoarea lui Ponta. Acest plan pare tot mai aproape de realitate. Atunci se vor zgudui și cărțile deja făcute pe partea dreapta.

Ce va urma? Posibil foarte multe surprize.

Back to top button