Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Ambasadorul Rusiei la Chișinău: „Noi nu dictăm guvernării de la Chișinău ce vector extern să aleagă, dar asta nu înseamnă că Rusia nu are propriile interese”

Noi nu dictăm guvernării de la Chișinău ce vector extern să aleagă, dar asta nu înseamnă că Rusia nu are propriile interese. Le are, ca și alte state, iar noi mereu le vom apăra”, a declarat ambasadorul rus într-un interviu pentru TASS.

În context, Vasnețov a amintit că Moscova a avertizat Chișinăul că implementarea Acordului de Asociere cu UE va afecta negativ relațiile economice dintre Rusia și Republica Moldova.

De asemenea, oficialul rus a ținut să sublinieze că în ultima perioadă lucrurile s-au schimbat spre bine datorită președintelui Igor Dodon și premierului Ion Chicu, iar produsele din Republica Moldova revin treptat pe piața rusă.

Ambasadorul rus a mai subliniat că potrivit mai multor sondaje, cetățenii din Republica Moldova sunt împărțiți în două tabere egale. Unii susțin integrarea în UE, iar alții și-au exprimat simpatia față de Uniunea Economică Eurasiatică. „Cred că ignorarea acestor tendințe demonstrează cel puțin lipsă de viziune. Președintele Dodon și alți politicieni spun că este nevoie de o politică echilibrată între Est și Vest”, a mai adăugat sursa.

Back to top button