Știrile 60m.RO

Atac la antreprenorii români: Victor Ponta cere impozitarea progresivă

Victor Ponta, președintele PRO ROMÂNIA, solicită impozitarea progresivă a veniturilor, însă nu oferă detalii despre cum ar trebui să se facă acest lucru.

„ProRomania a sustinut si sustine impozitarea progresiva a veniturilor mari , a capitalurilor, operatiunilor financiar – bancare si a proprietatilor excesive / in paralel cu scaderea taxarii muncii si cu cu deductibilitate cheltuielilor cu educatia si sanatatea!

Adica o reforma fiscala care sa ne duca la ceea ce aplica azi in Franta, Italia, Germania si toate tarile dezvoltate!”

Cele trei țări menționate ca și dezvoltate de către Victor Ponta au cel mai ridicat nivel de impozitare din Europa, însă și cea mai mică corupție. Adică statul german folosește banii din impozitele diferențiate ca să construiască autostrăzi și să întrețină infrastructura deja construită a orașelor.

Deosebirea dintre România și țările menționate o reprezintă faptul că banii se fură de către clasa politică, deci impozite mai mari înseamnă și mai mulți bani delapidați.

Proiectul nu este unul sustenabil din acest punct de vedere, impozitarea unică aducând numeroase beneficii și lăsând mai mulți bani la îndemâna capitalului privat, obligat să facă față lipsei infrastructurii.

În acest moment România are printre cele mai mici niveluri de impozitare din Europa. În fapt Victor Ponta afirmă că va crește diferențiat impozitele, ori românii știu că vizați tot antreprenorii autohtoni și nu companiile străine ce fac facturi din paradisurile fiscale și extrag banii din țară declarând venituri și profituri mici.

Back to top button