Social

Ce faci dacă soțul / soția te-a înșelat?

Ești o femeie puternică și independentă și afli că soțul te-a înșelat. Ești un bărbat educat și respectat și afli că soția ta te-a înșelat.

Ce faci mai departe? Este o pură întâmplare? A fost un moment unic și nefericit? Ai și tu o parte din vină: ai neglijat-o sau nu i-ai oferit suficientă atenție?

Ai copii și când tragi linie viața fără el sau ea pare greu de suportat? Sunteți oameni maturi și puteți sta împreună într-o relație de conveniență? Ești capabil de compromisuri?

Sunt așa de multe întrebări ce vin după șocul momentului. Te simți trădat și simți cum s-a prăbușit castelul construit în jurul relației tale?

Pare greu, dar nu este așa.

În primul rând ai nevoie de timp să îți așezi bine gândurile. Nu reacționa sub impulsul momentului, încearcă puțin timp ca lucrurile să se așeze. Ce înseamnă timp: la unii zile, de obicei săptămâni, de multe ori câteva luni.

În această perioadă nu te izola, căci viața nu s-a terminat. Mergi la muncă, vorbește cu colegii, fii activă. Ai prieteni și trebuie să ieși împreună cu ei, să iei din energia lor.

Nu fi agasant cu problema ta, oamenii nu adoră, în general, problemele altora. Întreabă, poveștește, ascultă diverse opinii și sfaturi, dar nu insista.

Mai mult de jumătate dintre relații ajung în cele din urmă la infidelitate și o bună parte din ele la divorț. Cauzele sunt multiple, de la lipsa comunicării la incompatibilitatea sexuală.

Dar apoi trebuie să te întrebi: poți tu continua viața alături de partener știind ceea ce s-a întâmplat? A fost un caz izolat, o scăpare și ai speranța că nu va mai fi? Accepți că există acest risc și poți trăi cu acest gând? Șansele ca după o infidelitate să nu urmeze o alta sunt foarte mici. Oamenii sunt destul de previzibili cu un comportament programabil. O dată re-aduși în starea ce a generat un tip de comportament șansele sunt mari să existe exact aceleași acțiuni.

Hillary Clinton a stat alături de soțul ei chiar și după acțiunile sale publice de infidelitate. Nu a ținut o căsătorie de conveniență, au trecut împreună peste acel moment al vieții și au crescu împreună o familie. Se uită în urmă și nu regretă deloc decizia, Bill dovedindu-se un bun tată, bunic și unchi.

În Franța dragostea, căsătoria și infidelitatea merg mână în mână. Nu te îndrebi dacă ci când se va întămpla. Atunci când suspectează ceva se adoptă stilul nu știu, nu am văzut, nu am auzit. Specialiștii consideră că francezilor pur și simplu le place sexul, chiar dacă este în căsătorie sau în afara ei. Dacă ce ai în cuib nu este suficient chiar este recomandabil să clădești un echilibru. Sexul de calitate te scapă de multe probleme și mai ales de stress. Dar nu toți suntem francezi și nu toate comunitățile au aceeași cultură.

În lumea musulmană infidelitatea este gravă, o trădare. Vorbim de o societate conservatoare, cu multe restricții dar și prea multe constrângeri pentru femei. Bărbații au drepturi, pot dispune legal de atâtea partenere și familii pot susține. Dar poți trece prin respectarea dogmelor de poftele și ispitele trupești?

Dacă simți însă că o relație continuată nu îți face bine, că nu corespunde gândirii tale și vei avea reproșuri: atunci intrerupe relația și mergi mai departe.

În general infidelitățile sunt acceptate pe termen scurt. Pe termen lung se ajunge tot la divorț. Poți avea propria ta viață sexuală și în libertate și o relație extraordinară cu fostul partener.

 • Liviu Dragnea îl acuză pe Grindeanu: E un turnător! A sifonat tot la DNA
  Fostul lider al social-democraţilor Liviu Dragnea l-a acuzat, la Realitatea Plus, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, că l-ar fi turnat în faţa procurorilor DNA în dosarul vizitei pe care cei doi au avut-o în Statele Unite. “E un denunţător. A spus că el crede că eu am vrut să ajut pe cineva. Dacă ştii ceva, spune, dar spune adevărul, nu minciuni. Aici e vorba de caracter. Aşa, cu mine, au fost mulţi la pescuit”, a precizat Dragnea. Redăm un pasaj din dialogul dintre Dragnea şi Anca Alexandrescu: Alexandrescu: Grindeanu pe cine a vrut să denunţe în dosarul vizitei în SUA? Dragnea: …
 • Cristoiu: Virgil Musta – un cioclu apocaliptic înhățat de DNA
 • Comisia Europeană pregătește blocarea fondurilor europene pentru Ungaria
  Comisia Europeană se pregăteşte să recomande miercuri îngheţarea a peste 13 miliarde de euro fonduri europene destinate Ungariei, ca răspuns la problemele de corupţie identificate în această ţară. Executivul european a ales în cele din urmă fermitatea împotriva liderului naţionalist. În ciuda „şantajului” de care acesta din urmă este acuzat, Budapesta blocând mai multe dosare europene (plan comun de ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, impozit minim pe profiturile multinaţionalelor). Ungaria – care neagă orice legătură între aceste blocaje şi chestiunea fondurilor europene – se opune, de asemenea, unor noi sancţiuni împotriva Rusiei cu care menţine legături şi …
 • Zelenski vrea un Tribunal Special pentru judecarea conducerii politice și militare a Rusiei pentru crime de război
  Preşedintele Volodimir Zelenski le-a explicat ucrainenilor, în mesajul video de marţi seara, de ce este nevoie de crearea unui Tribunal Special în cazul agresiunii ruse din Ucraina, arătând că actuala legislaţie internaţională nu ar permite tragerea la răspundere directă a liderilor ruşi. „Pentru ca să existe responsabilitate pentru agresiune, este nevoie de un tribunal special – pe lângă Curtea Penală Internaţională. Iar noi facem totul pentru a crea un astfel de tribunal”, a spus preşedintele ucrainean.Volodimir Zelenski vrea ca acest tribunal special pentru Rusia să judece nu numai faptele agresiunii din februarie 2022, ci tot ce s-a întâmplat de la …
 • Sfidare, în plină criză: Aleșii își fac cadou 59 de mașini de lux
  În plină criză, parlamentarii români au început deja să-și ia cadouri: își majorează salariile și își cumpără mașini de lux. În plus, deputații își cumpără o mașină de numărat bani. Totul trebuie să vină până pe 20 decembrie, înainte de Crăciun, pentru a intra în noul an ca noul an să îi prindă Revelionul înnoiți. Crăciunul vine mai repede în Parlamentul României. Deputații își fac cadou de sărbători o mașină de numărat bani și 59 de autoturisme. Aceste mașini trebuie livrate până la data de 20 decembrie ca să nu lipsească de sărbători. Reprezentanții Camerei Deputaților susțin că este nevoie …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button