Social

Ce faci dacă soțul / soția te-a înșelat?

Ești o femeie puternică și independentă și afli că soțul te-a înșelat. Ești un bărbat educat și respectat și afli că soția ta te-a înșelat.

Ce faci mai departe? Este o pură întâmplare? A fost un moment unic și nefericit? Ai și tu o parte din vină: ai neglijat-o sau nu i-ai oferit suficientă atenție?

Ai copii și când tragi linie viața fără el sau ea pare greu de suportat? Sunteți oameni maturi și puteți sta împreună într-o relație de conveniență? Ești capabil de compromisuri?

Sunt așa de multe întrebări ce vin după șocul momentului. Te simți trădat și simți cum s-a prăbușit castelul construit în jurul relației tale?

Pare greu, dar nu este așa.

În primul rând ai nevoie de timp să îți așezi bine gândurile. Nu reacționa sub impulsul momentului, încearcă puțin timp ca lucrurile să se așeze. Ce înseamnă timp: la unii zile, de obicei săptămâni, de multe ori câteva luni.

În această perioadă nu te izola, căci viața nu s-a terminat. Mergi la muncă, vorbește cu colegii, fii activă. Ai prieteni și trebuie să ieși împreună cu ei, să iei din energia lor.

Nu fi agasant cu problema ta, oamenii nu adoră, în general, problemele altora. Întreabă, poveștește, ascultă diverse opinii și sfaturi, dar nu insista.

Mai mult de jumătate dintre relații ajung în cele din urmă la infidelitate și o bună parte din ele la divorț. Cauzele sunt multiple, de la lipsa comunicării la incompatibilitatea sexuală.

Dar apoi trebuie să te întrebi: poți tu continua viața alături de partener știind ceea ce s-a întâmplat? A fost un caz izolat, o scăpare și ai speranța că nu va mai fi? Accepți că există acest risc și poți trăi cu acest gând? Șansele ca după o infidelitate să nu urmeze o alta sunt foarte mici. Oamenii sunt destul de previzibili cu un comportament programabil. O dată re-aduși în starea ce a generat un tip de comportament șansele sunt mari să existe exact aceleași acțiuni.

Hillary Clinton a stat alături de soțul ei chiar și după acțiunile sale publice de infidelitate. Nu a ținut o căsătorie de conveniență, au trecut împreună peste acel moment al vieții și au crescu împreună o familie. Se uită în urmă și nu regretă deloc decizia, Bill dovedindu-se un bun tată, bunic și unchi.

În Franța dragostea, căsătoria și infidelitatea merg mână în mână. Nu te îndrebi dacă ci când se va întămpla. Atunci când suspectează ceva se adoptă stilul nu știu, nu am văzut, nu am auzit. Specialiștii consideră că francezilor pur și simplu le place sexul, chiar dacă este în căsătorie sau în afara ei. Dacă ce ai în cuib nu este suficient chiar este recomandabil să clădești un echilibru. Sexul de calitate te scapă de multe probleme și mai ales de stress. Dar nu toți suntem francezi și nu toate comunitățile au aceeași cultură.

În lumea musulmană infidelitatea este gravă, o trădare. Vorbim de o societate conservatoare, cu multe restricții dar și prea multe constrângeri pentru femei. Bărbații au drepturi, pot dispune legal de atâtea partenere și familii pot susține. Dar poți trece prin respectarea dogmelor de poftele și ispitele trupești?

Dacă simți însă că o relație continuată nu îți face bine, că nu corespunde gândirii tale și vei avea reproșuri: atunci intrerupe relația și mergi mai departe.

În general infidelitățile sunt acceptate pe termen scurt. Pe termen lung se ajunge tot la divorț. Poți avea propria ta viață sexuală și în libertate și o relație extraordinară cu fostul partener.

 • Pentagonul pompează masiv arme în Ucraina: pachet de peste 2 miliarde de dolari și rachete cu rază lungă de acțiune
  Pentagonul anunță un pachet de ajutor militar de 2,175 miliarde de dolari pentru Ucraina, relatează Reuters. Noul pachet de asistență militară americană pentru Ucraina include sisteme de apărare aeriană, rachete cu rază lungă de acțiune pentru HIMARS, precizează Pentagonul. Ce spune Pentagonul „Ministerul Apărării a anunțat astăzi un nou pachet semnificativ de asistență militară pentru Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, menționând că pachetul este format din două părți: asistență în valoare de 425 de milioane de dolari, care va fi alocată din rezervele Pentagonului, iar alte 1,75 miliarde de dolari vor merge pentru achiziționarea de …
 • FMI: Creșterea economică a Rusiei o va depăși pe cea a zonei euro în 2024
  În recesiune din 2022, țara condusă de Vladimir Putin va experimenta o creștere economică foarte slabă în 2023, în ciuda sancțiunilor occidentale, potrivit FMI. În 2024, creșterea Rusiei ar trebui să fie mai mare decât cea a zonei euro, scrie La Tribune. În timp ce Europa suferă de consecințele rupturii cu Moscova la invazia Ucrainei din 24 februarie 20222, economia rusă slăbește, dar rezistă șocului. În ciuda sancțiunilor occidentale care sunt în vigoare de aproape un an, economia rusă nu s-a prăbușit. Potrivit unui raport al Fondului Monetar Internațional (FMI), publicat pe 31 ianuarie, Rusia a intrat cu siguranță în …
 • Ministrul Educației, Ligia Deca, a blocat orice persoană care vrea să îi lase un comentariu pe pagina oficială de ministru, de pe Facebook
  Ministrul Educației, Ligia Deca, a limitat vineri după-amiază posibilitatea de a adăuga comentarii la postările de pe pagina ei de Facebook. După cum se arată la cea mai recentă postare publicată de aceasta pe pagina oficială, de ministru, ultimul comentariu este adăugat acum 3 ore, la mesajul de miercuri, 1 februarie, referitor la “Ziua internațională a cititului cu voce tare”. Amintim că, în urmă cu două zile, ministrul Educației, Ligia Deca, i-a retras atribuțiile de secretar de stat lui Florian Lixandru după ce acesta a criticat proiectele legilor Educației pe pagina sa de Facebook, pentru ca a doua zi, același ministru să i le dea înapoi. …
 • Scandalul de corupție de la Kiev: Ministerul Apărării a deturnat trei milioane de dolari
  Doi reprezentanți ai unor companii ucrainene sunt cercetați pentru deturnarea a aproape trei milioane de dolari din fondurile Ministerului Apărării. Doi reprezentanți ai unor companii ucrainene care lucrează cu Ministerul ucrainean al Apărării sunt cercetați pentru deturnarea a aproape 120 de milioane de UAH (3,23 milioane de dolari). „Sub pretextul aprovizionării cu alimente a unităților militare, infractorii au transferat o parte din fonduri în contul bancar al unei companii pe care o controlau. Suma totală a fondurilor furate este de peste 120 de milioane UAH”, a anunțat, vineri, Poliția Națională din Ucraina într-un comunicat, scrie Mediafax. Șefii celor două companii …
 • AUR le cere liberalilor să nu își mai bată joc de bucureșteni prin susținerea lui Nicușor Dan
  Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) prin vocea Ramonei Ioana Bruynseels, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al partidului, le cer liberalilor să nu își mai bată joc de bucureșteni prin susținerea politică a actualului primar general al Capitalei, Nicusor Dan. „Liberalii își bat joc de bucureșteni – doar mimează interesul pentru locuitorii capitalei! În realitate îl susțin în continuare pe Nicușor Dan chiar dacă în capitala României, în secolul 21, mor oameni mușcați de câini, din cauza frigului din case sau pur și simplu…de sărăcie! PNL susține în continuare practicile de până acum chiar și prin faptul că-i dau lui Nicușor …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button