OpiniiSocialȘtirile 60m.RO

Ce ați alege: Grecia sau România? Prețuri triple în țară

Este ușor să vezi ce s-ar întâmpla în cazul în care libertatea economică și de circulație ar dispărea: prețurile ar crește, iar calitatea ar scădea.

Dar acest lucru se poate vedea deja. România refuză să fie competitivă în ceea ce privește turismul de masă, nereușind să țină în țară pe turiști nici sub amenințarea virusului.

Românii preferă ca și destinație Bulgaria, dar mai ales Grecia. Se întâmpla acest lucru mai ales datorită prețurilor. În Grecia poți face un concediu în doi, pe o plajă superbă, cu aproximativ 500 de euro. Aici intră cazare, masă și transport. Totul pentru o perioadă de 12 zile. În România pentru condiții similare vei da nu mai puțin de 200 de euro pe noapte, adică 2 400 de euro.

Practic în România prețurile sunt și de 5 ori mai mari.

Aici se mai poate pune lipsa infrastructurii, prostul management al stațiunilor, mizeria de pe plajă și dezinteresul patronilor.

Mulți români pleacă în Grecia ca să scale de mârlănia unor conaționali. Să intre cu mașina pe nisip, să fumezi și să lași mizeria pe jos, să închiriezi și să alungi oamenii de pe plajă a devenit o realitate.

Se pune întrebarea: este în aceste condiții statul în țară o formă de patriotism? Cu siguranță că nu și asta pentru că patronii din România trebuia să ia exemplul din Grecia: profituri mai mici dar mai mulți clienți, mai mulțumiți și pe termen mai lung de timp.

La moment prețurile în singura stațiune care contează în România sunt exorbitante. O cameră într-un hotel bun din Mamaia, cu totul inclus, ajunge și la 200 de euro pe noapte.

Tocmai de aceea litoralul românesc a devenit unul de weekend. E greu să îți petreci o minivacanță în țară la ce prețuri se afișează pe site-urile de rezervări.

Back to top button