OpiniiRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

Avertizare: Pericol de dictatură la Chișinău. Opriți-l pe Dodon!

Analistul politic Iulian Chifu trage un semnal de alarmă cu privire la situația politică din Republica Moldova. Potrivit acestuia, săptămâna trecuta am asistat la „primul semn de încălcare a oricărei linii roşii care desparte o democraţie – oricât de imperfectă şi superficială – de o dictatură”.

„Este vorba despre forţarea unui parlamentar al Partidului Socialiştilor – pro-rus, care dorea să părăsească formaţiunea politică, să demisioneze. Totul făcut prin constrângere, forţă fizică directă, oprirea în trafic, ameninţarea directă de către colegi de partid şi un preşedinte care spune că, dacă nu-i lasă cineva familia politică în pace „îi dă la dinţi!” Exprimare de golan de cartier, dintre cele mai rău famate, în nici un caz de preşedinte”, scrie Chifu.

„Acţiunea ar trebui nu numai să oripileze ci să determine reacţii majore ale Parlamentului şi clasei politice de la Chişinău. Dacă nu e debarcat repede, Regimul Dodon va orchestra alegeri prezidenţiale care nu vor mai fi nici libere, nici corecte şi, în principiu, va imita Rusia prin introducerea falsului în opţiunile cetăţenilor şi va mima regulile democratice în prezidenţialele care se apropie”, a mai subliniat acesta.

Citește mai mult aici.

Back to top button