OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

Socialiștii pregătesc o rocadă surpriză: Ponta va lua locul lui Firea, Nicușor amenințat?

Se pregătește marea surpriză pentru alegerile locale și parlamentare din această toamnă.

Victor Ponta, fostul președinte PSD și prim-ministru al României, își pregătește o revenire spectaculoasă pe scena politică.

Ați crezut că PRO ROMÂNIA este ultima carte a lui Victor Ponta? Pare că ne-am înșelat cu toții. Cu puternice legături în interiorul serviciilor secrete și cu un PSD complet decapitat, fostul premier se pregătește de marea surpriză.

În condițiile în care forțele de dreapta au strâns rândurile în jurul lui Nicușor Dan, postul de primar general al municipiului general este amenințat. Gabriela Firea nu poate juca la un asemenea nivel și pare că postul de primar general a fost totuși prea mult pentru ea.

Cu opțiunile de vot mult reduse, se pare că bucureștenii îl preferă pe Nicușor Dan ca unic candidat al dreptei. Pe eșicherul politic eram obișnuiți ca pe stânga socialistă să joace un singur partid și un singur candidat. Iată că Victor Ponta încurcă jocurile și tocmai și-a anunțat candidatura pentru primăria generală și spune sus și tare că va veni pe fiecare sector din București cu câte un candidat surpriză.

Primarii pe sectoare simt cum Firea și PSD îi trage în jos și nu sunt ajutați de către partid. Scorul lor este oricum superior socialiștilor și sunt chiar peste scorul primarului general. În aceste condiții grupurile de interese din jurul lor cer părăsirea bărcii sub forma unor candidaturi independente sau din partea unui partid care să nu îi tragă în jos.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, foarte respectat în sector pentru reabilitarea de blocuri, este anunțat deja ca și candidat la primărie din partea Pro România. Este o lovitură puternică, dar se așteaptă ca și la sectorul 4 și în sectorul 1 să urmeze același tipar.

Gabriela Firea pare și ea obosită după ce tot mandatul a fost atacată din toate părțile. În condițiile în care sondajele nu o mai dau câștigătoare, rocada cu Victor Ponta pare una logică.

Această rocadă ar schimba complet nivelul jocului deoarece fostului președinte socialist nu i se pot reproșa prea multe. De asemenea ștacheta s-ar ridica foarte mult deoarece jocul s-ar duce între două figuri noi, iar bătălia va fi una de program, dar mai ales de carismă.

Ori este clar că Victor Ponta are mai multă carismă decât Nicușor Dan și nu duce lipsă nici de intelect.

Practic prin rocada logică între Firea și Ponta startul jocului ar reveni la zero iar șansele lui Nicușor Dan ar scădea considerabil.

Back to top button