OpiniiPolitică

Liviu Mihaiu intră tare în scandalul Bâstroe: România riscă să piardă cu totul Delta Dunării

Liviu Mihaiu, jurnalist, activist de mediu şi fost guvernator al Deltei Dunării, a afirmat miercuri că problemele cu Delta Dunării au fost generate de guvernanţi, nu de ucraineni, atenţionând că în 20 de ani am putea pierde Delta „fără să mai sape ucrainenii Chilia”, scrie Agerpres.

„Faptul că la ora asta avem mari probleme cu Delta nu li se datorează ucrainenilor, ci se datorează guvernanţilor. Delta, în ritmul în care se află astăzi, de neglijenţă şi de abuz şi de braconaj şi de poluare, cred că în 20 de ani o pierdem, fără să mai sape ucrainenii Chilia”, a precizat Mihaiu la Palatul Parlamentului, la conferinţa organizată de AUR cu tema „Canalul Bâstroe – interes naţional, dezinformare sau trădare?”.

În opinia lui, problema generată pe Canalul Bâstroe are două soluţii: diplomatică sau tehnică.

„Soluţia diplomatică există, dar trebuie spusă ferm, elegant, civilizat, de la toate tribunele. Avem comisari europeni, mă refer la Adina Vălean, care se ocupă de transport, care trebuie să se opună vehement. După părerea mea, lobby-ul europarlamentar este foarte important, intervenţiile în plenul Parlamentului European, care să arate faptul că Ucraina vrea să distrugă Delta prin săparea acestui canal navigabil Chilia. A doua soluţie este cea tehnică, adică în cazul în care nu ne înţelegem cu ei (…), am putea să le deviem mare parte din debitul Chiliei, nu numai în Lunca Dunării (…), în amonte. Avem acest buton (…), de a-i lăsa fără apă. Asta ar fi partea tehnică şi în raport faţă de ceea ce s-a întâmplat până acum”, a susţinut Liviu Mihaiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button