InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump va susține un miting în New Hampshire în aer liber pe 11 iulie

Reprezentanții campaniei președintelui SUA Donald Trump au anunțat duminică că președintele va susține un miting în aer liber în statul New Hampshire weekendul viitor, cel de-al doilea miting de când pandemia de coronavirus a lovit națiunea în martie.

Mitingul va avea loc sâmbătă viitoare, pe 11 iulie, pe Aeroportul Internațional Portsmouth din Portsmouth, New Hampshire.

Președintele a atras mai puține persoane decât erau de așteptat la primul miting, care a avut loc la Tulsa, Oklahoma, pe 20 iunie.

Reprezentanții campaniei lui Trump au susținut că 1 milion de oameni au solicitat bilete pentru mitingul din Oklahoma. În cele din urmă, porțiuni mari din puntea superioară a arenei de 19.000 de capacități au fost goale, în timp ce președintele s-a adresat mulțimii.

Evenimentul a atras însă peste 4 milioane de telespectatori „pe toate canalele media digitale” și a evidențiat faptul că Fox News – care a transmis evenimentul în direct – a avut cea mai bună audiență din istoria sa de aproape 25 de ani, sâmbătă seara.

Focarul de coronavirus a avut un impact mai mic asupra New Hampshire decât în ​​cele mai populate state din Statele Unite. Rockingham, care include Portsmouth, a raportat mai puțin de 1.500 de cazuri confirmate și 90 de decese.

Oficialii de sănătate publică au descurajat prezența mulțimilor mari de oameni pe fondul pandemiei. Însă reprezentanții campaniei lui Trump, în anunțarea mitingului de weekendul viitor din New Hampshire, au menționat că cei prezenți „vor avea acces la dezinfectant de mâini și tuturor participanților li se va oferi o mască pe care sunt încurajați să o poarte.”

Secretarul de presă al campaniei lui Trump, Hogan Gidley, a adăugat: „Așteptăm cu nerăbdare atât de mulți patrioți iubitori de libertate să vină la miting și să celebreze America, cea mai mare țară din istoria lumii.”

Trump a pierdut cele patru voturi electorale ale statului în urmă cu patru ani cu mai puțin de 3.000 de voturi în fața democratei Hillary Clinton.

Președintele a fost ultima dată în New Hampshire pe 10 februarie, pentru un miting în ajunul campaniei prezidențiale. Cele mai recente sondaje de opinie publică din stat îl indică pe democratul Joe Biden, cu un punct în fața lui Trump în New Hempshire, notează foxnews.com.

Back to top button