InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump denunță „stânga radicală” de Ziua Independenței SUA

Președintele american Donald Trump a susținut cu ocazia celebrării Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, pe 4 iulie, un discurs în care a făcut referire la ultimele manifestații organizate de „stânga radicală” și adversarii săi din mass-media.

În timp ce cetățenii s-au strâns în centrul orașului Washington DC, sâmbătă, pentru sărbătorirea Zilei Independenței din acest an, președintele SUA, Donald Trump, a folosit evenimentul pentru a transmite mesaje despre adversarii săi politici și derapajele Chinei, cetățenilor.

„Eroii americani i-au învins pe naziști, i-au detronat pe fasciști, i-au răsturnat pe comuniști … și i-au alungat pe teroriști până la capătul Pământului”, a declarat Trump la Casa Albă în discursul său.

„Acum suntem în proces de a învinge stânga radicală, marxiștii, anarhiștii, agitatorii, jafuitorii și oamenii care, în multe cazuri, nu au absolut niciun indiciu despre ceea ce fac”, a adăugat el, făcând referire la tulburările declanșate de uciderea lui George Floyd.

De asemenea, Trump s-a angajat să „apere, să protejeze și să păstreze [modul] de viață american, care a început în 1492 când Columb a descoperit America ”, apărând exploratorul ale cărui statui au fost recent demontate și distruse în orașele din întreaga S.U.A.

„Suntem pe drumul spre o victorie imensă”, a spus el.

SUA și-a declarat independența la 4 iulie 1776, la aproape trei secole de la prima călătorie a lui Christopher Columb în America. Anul acesta, sărbătorile de Ziua Independenței au fost supuse crizei cauzate de pandemie și mișcărilor de protest împotriva brutalității poliției.

Un grup de protestatari a mers în apropiere de Casa Albă, în timpul evenimentului de sărbătorire a Zilei Independenței și s-a confruntat cu un grup de contra-protestatricare care scandau „SUA! SUA”, însă nu a fost semnalate violențe.

Adresându-se națiunii sâmbătă, Trump și-a reafirmat acuzațiile la adresa Chinei pe care o consideră responsabilă pentru pandemia de coronavirus.

„Păstrarea virusului în secret de către China, minciunile și ascunderea acestuia i-au permis să se răspândească în întreaga lume, în 189 de țări, iar China trebuie să fie răspunzătoare pe deplin”, a spus el.

Președintele i-a vizat, de asemenea, și pe „cei din mass-media care își etichetează în mod fals și constant adversarii ca fiind rasiști”.

„Cu cât mintiți mai mult, cu cât încercați să dezbinați, cu atât vom depune eforturi mai mari pentru a spune adevărul și vom câștiga”, a spus Trump, fiind citat de dw.com.

Back to top button