InternaționalȘtirile 60m.RO

Papa susține încetarea conflictelor în lume pentru stoparea pandemiei

Duminică, Papa Francisc a salutat rezoluţia adoptată miercuri de Consiliul de Securitate al ONU prin care se solicită încetarea conflictelor în lume pentru a facilita lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

„Cererea unei încetări a focului pe plan mondial şi imediat, care ar permite să se ajungă la pacea şi securitatea necesare pentru a furniza ajutorul necesar, este lăudabilă”, a transmis Papa.

„Sper că această decizie va fi aplicată în mod eficient şi rapid pentru binele numeroaselor persoane care suferă”. „Fie ca această rezoluţie a Consiliului de Securitate să devină un prim pas curajos spre un viitor paşnic”, a declarat Papa Francisc la finalul rugăciunii sale săptămânale „Angelus” din piaţa Sf. Petru din Roma.

Rezoluţia susținută de Papa Francisc și adoptată miercuri de Consiliul de Securitate al ONU solicită celor 193 de ţări membre ale ONU „o încetare a ostilităţilor imediată şi generală” în toate conflictele aflate pe agenda Consiliului de Securitate, cu excepţia luptelor împotriva grupărilor jihadiste și cere „o pauză umanitară pentru cel puţin 90 de zile consecutive” cu scopul de a facilita asistenţa internaţională populaţiilor, transmite agerpres.ro.

Back to top button