OpiniiRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

Titus Corlățean: Proiectul unității cu Basarabia este corect și real pentru că românii de acolo sunt parte a națiunii române

Proiectul unității cu Basarabia este corect și real pentru că românii din Basarabia sunt parte a națiunii române. De această părere este Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului de la București și fost ministru de Externe al României. 

Însă, potrivit sursei problema este că nu trăim într-o lume perfectă din punct de vedere al relațiilor internaționale. „Vă spun din experiența proprie anterioară, că dacă vă imaginați că avem numai prieteni, simpatizanți și doritori ca România să devină mai puternică, pe picioarele ei prin Unirea cu Republica Moldova, vă înșelați profund”, a precizat vicepreședintele Senatului de la București în cadrul unei emisiuni radiofonice..

Titus Corlățean a făcut și o destăinuire de pe vremea când a fost ministru de externe.

În 2014, am avut o discuție cu miniștri de externe din UE, printre care cei din Germania, Italia, Austria și alte state care au un anumit timp de relaționare politică și economică cu Federația Rusă. Acei oameni cu greutate au spus, în acea reuniune cu referire la toate statele din Parteneriatul Estic, că națiunile lor nu sunt pregătite să facă un pas înainte cu „amărăștenii” din spațiul estic, așa că vor oferi un acord de asociere fără o destinație europeană foarte clară, etc”, a povestit Corlățean.

Back to top button