SocialȘtirile 60m.RO

Mihaela Vasilica Szechely, consiliera fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, a fost trimisă în judecată de DNA

Consiliera fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, Mihaela Vasilica Szechely, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Mihaela Vasilica Szechely este anchetată într-un dosar privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată pe ruta Bucureşti – Constanţa.

Mihaelei Vasilica Szechely a fost consilier al ministrului Transporturilor în perioada 10 iulie 2012 – 21 decembrie 2012 și este anchetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, a unui cetăţean italian (persoană cu presupuse conexiuni în mediul politic).

Cetățeanul italian se afla și el sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, a unei alte persoane, tot cu cetăţenie italiană, soţul primei menţionate, asociat şi administrator de fapt al firmei Team Delta Proiect, aflat tot sub control judiciar, pentru complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani, participaţie improprie la infracţiunea de evaziune fiscală, şi a administratorului de drept al firmei Team Delta Proiect, pentru spălare de bani, potrivit comunicatului de presă transmis de DNA către agerpres.ro.

Dosarul instrumentat de DNA are ca obiect împrejurările şi destinaţia unor comisioane de peste două milioane de euro încasate în schimbul deblocării unor plăţi datorate de stat unei companii pentru lucrări de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.

„În contul lucrărilor efectuate, compania constructoare avea de încasat de la statul român, prin intermediul beneficiarului lucrărilor CFR, suma de 15 milioane euro, plăţi restante la nivelul lunii mai 2012”, se precizează în comunicat.

„În perioada 5 iulie 2012 – 3 aprilie 2015, inculpata Mihaela Vasilica Szechely ar fi primit pentru sine şi pentru ceilalţi doi inculpaţi, de la reprezentantul sucursalei companiei de construcţii din Italia, suma de 9.005.497 lei (aproape 2 milioane euro). Banii ar fi fost primiţi în contul societăţii Team Delta Proiect SRL, plăţile fiind mascate prin contracte fictive”, se mai precizează în rechizitoriu.

Back to top button