Știrile 60m.RO

Confuzie în presă privind legea pensiilor. Au încurcat Rep. Moldova cu România

Încurcături privind legea pensiilor. Casa Națională de Pensii Publice a României a avut o poziție după ce în mass-media au apărut informații conform cărora, începând cu data de 1 iulie, legea pensiilor se modifică. Instituția a explicat că știrile aveau legătură cu sistemul de pensii din Republica Moldova, nu din România, scrie Infoprut.

Informaţiile apărute în mass media în data de 28 iunie 2020 potrivit cărora începând cu data de 1 iulie 2020 legea pensiilor se modifică,  vizează sistemul de pensii din Republica Moldova și se regăsesc pe site-ul Casei Naționale de Asigurări Sociale a Republicii Moldova, instituția care gestionează sistemul public de pensii. Orice modificare legislativă care vizează sistemul public de pensii din România se afișează pe site-ul oficial al instituției noastre, Casa Națională de Pensii Publice”, a anunțat instituția pe site-ul cnpp.ro.

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova a transmis recent un comunicat de presă în care anunța noi reguli privind vârsta de pensionare  și a stagiului de cotizare. Modificările au fost publicate pe site-ul cnas.md.

Back to top button