InternaționalȘtirile 60m.RO

Departamentul de Securitate Intern al SUA va detașa ofițeri federali pentru protejarea monumentelor de ziua națională

Administrația Trump va desfășura ofițeri federali special pregătiți pentru a proteja monumentele americane în weekendul de 4 iulie.

Departamentul Securității Interne va trimite unități de ofițeri în Seattle, Portland și Washington D.C., după ce manifestările civile apărute în urma uciderii lui George Floyd au continuat mai mult de o lună.

„Următorul weekend de vacanță din 4 iulie are potențialul unei activități perturbatoare sporite în anumite locații din țară, care ar putea amenința personalul nostru și facilitățile federale și proprietățile pe care le protejează”, se arată în memoriul scris de secretarul DHS Chad Wolf. „DHS se va pregăti pentru a proteja facilitățile și proprietățile federale.”

DHS își va detașa echipele de implementare rapidă (RDT) din grupul de lucru pentru protecția comunităților americane (PACT), care include polițiști instruiți să se ocupe de controlul revoltelor.

Nu se știe câți ofițeri vor fi trimiși în fiecare oraș și ce echipamente li se vor furniza pentru a proteja statuile penru a nu fi vandalizate.

Echipe suplimentare vor fi gata să fie dislocate în alte locații în cazul în care ofițerii ar fi necesari în altă parte, a informat Fox News.

Efortul lansat recent face parte dintr-o abordare nouă pe care președintele Trump a adoptato cu privire la protestatarii americani care au vandalizat sau răsturnat statui care aveau legături cu sclavia sau rasismul în toată țara.

Trump a semnat săptămâna trecută un ordin executiv care promite urmărirea celor mai dure pedepse federale posibile pentru cei prinși că vandalizează statui.

Ordinul permite, de asemenea, guvernului federal să oprească finanțarea agențiilor locale de aplicare a legii dacă „nu au protejat monumentele publice”.

Trump însuși a împărtășit imagini cu protestatarii suspectați de încercarea de a dărâma un monument al președintelui Andrew Jackson din apropierea Casei Albe la începutul săptămânii trecute.

Protestatarii au vizat cel de-al șaptelea președinte proprietar de sclavi, al cărui act legislativ de îndepărtare a indienienilor a forțat violențe uneori mortale, a zeci de mii de americani autohtoni din casele lor strămoșești, de pe milioane de acri din Georgia, Tennessee, Alabama, Carolina de Nord și Florida.

Trump a apărat statuia, numind-o „magnifică”.

Vizând în continuare protestatarii, procurorul general Bill Barr a anunțat vineri că va forma un nou grup de lucru guvernamental, cu accent pe „extremiștii anti-guvernamentali”.

Back to top button