Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Bogdan Aurescu: România sprijină parcursul european al Republicii Moldova

Cetățenii Republicii Moldova se vor putea baza și în viitor pe sprijinul consistent și total dezinteresat al României. Afirmația a fost făcută de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București care a subliniat România are o relație specială cu Republica Moldova, bazată pe comunitatea de istorie, limbă și cultură. 

Perspectiva României nu s-a schimbat. Noi sprijinim în continuare, în modul cel mai ferm, avansarea parcursului european al Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, ca state asociate Uniunii Europene, atenția pentru statul de drept, reforma în domeniul justiției și buna guvernare, aceste componente fiind esențiale pentru dezvoltarea celor trei țări. România poate împărtăși statelor care compun Parteneriatul Estic propria sa experiență în transpunerea politicilor UE în practici naționale eficiente, pentru a facilita acest proces”, a specificat șeful diplomației române într-un interviu pentru Agerpres.

Bogdan Aurescu a mai adăugat că aceasta este abordarea constantă a României în cadrul Parteneriatului Estic și, „așa cum este natural și firesc, ne-am îndreptat cele mai multe eforturi de asistență către cetățenii din Republica Moldova, din dorința sinceră și fermă de a contribui la integrarea noastră comună în spațiul european”.

Back to top button