Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Decizia Rusiei de a deschide două secții de votare la Chișinău și Tiraspol, taxată de Ministerul de Externe al Rep. Moldova

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat despre intenția de a deschide două secții de votare, la Chișinău și la Tiraspol, pentru organizarea și desfășurarea referendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse. În acest sens, Ministerul de Externe de la Chișinău i-a cerut Rusiei să se abțină de la astfel de activități în regiunea transnistreană, scrie InfoPrut. 

MAEIE a reiterat poziția de principiu a autorităților moldovenești privind abținerea de la deschiderea unor secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocând, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituționale abilitate a condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea unor astfel de activități”, a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău.

Totodată, sursa a precizat că legislația Republicii Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la desfășurarea scrutinelor și, respectiv, deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine.

Back to top button