SocialȘtirile 60m.RO

Mii de turiști au invadat plaja sălbatică de la Vadu

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, a declarat că la sfârșitul săptămânii trecute peste 8.000 de turiști și peste 3.000 de mașini au invadat plaja de la Vadu, declarată rezervație naturală și arie protejată.

Turiștii nu au ținut cont de vegetația protejată a rezervației și au parcat mașinile și pe dunele de nisip, distrugând natura.

Din pacate, multi dintre acestia nu au respectat regulile de acces intr-o arie protejata, astfel, sute de turisti au calcat cu masinile si rulotele vegetatia existenta in habitatele de interes comunitar si au campat pe plaja. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente si au aplicat amenzi. Reamintim ca zonele costiere naturale Vadu si Corbu fac parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si au statut de „Site Natura 2000″ incluzand habitate specifice si specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european si mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie sa inteleaga ca este nevoie de un comportament responsabil fata de natura, respectand regulile de vizitare”, au scris reprezentantii ARBDD intr-o postare pe Facebook, unde au postat si o serie de imagini, notează ziare.com.

Back to top button