Știrile 60m.RO

Un om a stat ore întregi în fața spitalului Floreasca. Medic: Bărbatul era violent și a refuzat tratamentul

Un bărbat filmat de trecători a zăcut ore bune chiar în fața spitalului Floreasca din Capitală.  Conform martorilor, nimeni din spital nu a intervenit să îl ridice și să-i verifice starea de sănătate. Din imagini, filmate în noaptea de joi spre vineri, se vede cum un cadru medical se apropie la nici doi metri de bărbatul care zăcea pe caldarâm, dar doar pentru a prelua un pachet de la aparținătorii unui pacient internat în spital. Reprezentanții Spitalului Floreasca spun că se fac verificări și că bărbatul respectiv ar fi refuzat să fie consultat de medici, pentru că era într-o stare avansată de ebrietate.

„Referitor la evenimentul din data de 25 spre 26, s-a inițiat o cercetare administrativă. Pot să vă dau date preliminare: persoana respectivă a ajuns în unitatea de primiri-urgențe cu o ambulanță, motivul prezentării fiind consumul de etanol. Încă de la prezentare, pacientul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, a avut o atitudine agresivă, violentă chiar, atât verbal cât și fizic, față de personalul medical și de pază. Nu a dorit să primească tratament de specialitate, nu a dorit să fie investigat și la scurt timp a părăsit spațiul de îngrijire. În toată această perioadă, a fost extrem de agresiv.

Ulterior s-a poziționat în fața spitalului, avem informații că în continuare a consumat băuturi alcoolice și au fost intervenții repetate atât ale personalului de pază, cât și ale medicilor să intre în spațiul de îngrijiri, dar a refuzat agresiv. A fost anunțată poliția, care au deplasat un echipaj. Ulterior în cursul dimineții domnul s-a ridicat și a plecat”, a spus Raluca Moldoveanu, medic de gardă la Floreasca.

Întrebată de ce nu s-a apropiat nimeni de bărbat, așa cum reiese din imagini, medicul a spus: „Era agresiv, de domnul s-au apropiat medici și personalul de pază de mai multe ori. Imaginea respectivă mă îndoiesc că filmează toată perioada cât a stat dânsul pe trotuar”.

„O să verificăm mai multe date, o parte din personalul care a fost de serviciu în noaptea respectivă a fost intervievat, dar nu toată lumea”, a adăugat ea.

Moldoveanu a mai spus că legislația din România nu permite medicilor să acorde îngrijiri medicale fără acordul pacientului.

„Se vor audia persoanele implicate, se vor vizualiza materialele video”, a mai spus ea.


ACTUALIZARE. Bărbatul nu a murit, așa cum s-a relatat inițial. El a fost internat în spital pentru că amenința că se sinucide, potrivit polițiștilor.

„La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 22:00, Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112 că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice se aruncă în fața mașinilor. La fața locului au sosit polițistii care l-au depistat pe bărbatul în cauză, acesta aflat sub influența băuturilor alcoolice nu a fost coerent și a declarat polițiștilor că dorește să se sinucidă. Barbatul a fost identificat și condus la o unitate spitalicească unde a fost internat”, arată polițiștii.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button