ComunicateȘtirile 60m.RO

Comunicat de presă – Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), prezintă situaţia actualizată privind evoluţia internărilor în cele două unităţi sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic Colentina.

Reamintim faptul că, nici până la această dată, DSP Bucureşti nu a eliberat avizul temporar de funcţionare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult eliberarea acestui document. Aceasta în condiţiile în care instituţia are la dispoziţie toată documentaţia necesară, iar apelurile publice ale pacienţilor cronici şi personalului medical, prin care se solicită redeschiderea urgentă a spitalului, sunt aproape zilnice.

Duminică, 28.06.2020, La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 110 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI).

În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 641 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 323 din Bucureşti-Ilfov şi 318 din celelalte judeţe ale ţării.

Menţionăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase.

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 310 persoane, dintre care şase se află la Terapie Intensivă (ATI).

În ultimele 24 de ore, numărul pacienţilor externaţi – 35, a fost mai mare decât al celor internaţi în spital – 30.

De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.470 de persoane, din Bucureşti şi din ţară, din care 1.893 confirmate cu boala COVID-19.

Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” este de 1.534, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România.

Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei de la începutul pandemiei, este de de 2.534.
Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.000 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

BIROUL COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE ASSMB

 • Furnizorii cer Guvernului Ciucă-Ciolacu să facă plata pentru compensarea facturilor la energie
  Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), care reunește companiile ce furnizează gaze naturale și energie electrică, reclamă într-un comunicat remis vineri faptul că sumele alocate de guvern pentru plata facturilor plafonate sunt insuficiente. ”Aprobarea rectificării în forma actuală nu rezolva problemele semnalate de Federatia ACUE ci doar le amână (.,,) rectificarea este insuficientă pentru sustinerea plafoanelor de pret la energie, conform schemelor in vigoare”, arată organizația citată. Reacția vine după ce guvernul Ciucă a aprobat joi ordonanța de urgență pentru rectificare bugetară prin care a alocat circa 2,5 miliarde de lei pentru plata facturilor plafonate, deși estimările arată …
 • Chimcomplex: Prețurile la gaze și energie pun industria pe butuci
  Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, a anunţat închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei Borzeşti pe o perioadă de 14 zile, începând de joi, din cauza preţurilor în creştere la energie electrică şi gaze, potrivit unui raport publicat la bursă. „Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în această perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile si contractului colectiv de muncă. Vom ține la curent investitorii în legătură cu evoluţia situaţiei”, notează compania în raport, potrivit …
 • Claudiu Târziu: UDMR este o anomalie care nu trebuie să existe într-un sistem politic democratic modern
  Senatorul Claudiu Târziu este președinte al Consiliului Național de Conducere al AUR și alături de senatorul Sorin Lavric a gândit orientarea doctrinară a AUR.  Senatorul AUR a avut amabilitatea să răspundă unui interviu pentru Apuseni Info, în care au fost abordate mai multe subiecte, de la proiectele de țară abandonate de vechile partide politice PSD și PNL, la proiectele AUR pentru România și până la teme sensibile legate de investițiile guvernului de la Budapesta în Transilvania.Apuseni Info: La primul congres extraordinar al AUR ați fost ales președinte al Consiliului Național de Conducere al AUR. Cum traducem această nouă responsabilitate? Claudiu …
 • În lipsa Schengen, transportatorii care traversează Bulgaria spre România stau blocați zile întregi
  Guvernul, autoritățile locale și europarlamentarii s-au arătat preocupați de rezolvarea unei probleme de ani de zile legate de traficul tirurilor – cozile pe care acestea le formează în fața celor două poduri de peste Dunăre, de la Ruse și Vidin. Până de curând, acest subiect era doar în centrul atenției autorităților locale, dar după ce ministrul bulgar de interne, Ivan Demerdjiev, l-a declarat prioritar, europarlamentarul de la GERB Andrei Novakov a început să vorbească despre asta. Ideea autorităților este să oprească camioanele în diferite locuri din întreaga țară și să fie lăsate să treacă în etape. În caz contrar, se …
 • Foștii membri USR scot un volum devastator despre mafia din partid: „USR. Naşterea şi patologiile unui partid. Mărturii din culise” 
  Mai mulţi foşti membri USR au scris un volum de 336 de pagini intitulat „USR. Naşterea şi patologiile unui partid. Mărturii din culise”, care „documentează naşterea şi patologiile primului partid autohton născut din spuma civică a străzii”. Cartea cu siguranţă nu este o veste bună pentru „echipa Barna”. „Mica, independenta şi selecta editură GRI a scriitorului Viorel Ilişoi şi-a asumat curajul de a publica acest volum. Bine a făcut! Pentru că acest volum colectiv este unic în cultura română: documentează naşterea şi patologiile primului partid autohton născut din spuma civică a străzii. Experienţe personale, date şi fapte, observaţii percutante, analize din interior, …
Back to top button