Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Liceului Teoretic ,,Gheorghe Asachi” din Chișinău, reabilitat cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 al municipiului București

Pași importanți pentru începerea lucrărilor de reabilitare a liceului româno-francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău. Pretorul sectorului Centru, Boris Prepelița, a anunțat că a fost desfășurată licitația și a fost desemnat agentul câștigător pentru realizarea renovării blocului vechi al instituției de învățământ, scrie InfoPrut.

Boris Prepelița a subliniat că „nu ar vrea să tragă cu obrazul în privința executării calității lucrărilor acestui un monument istoric, renovat cu bani veniți din România”.

Blocul A al Liceului Teoretic ,,Gheorghe Asachi” din Chișinău va fi reparat cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 al municipiului București. Costul reparației liceului ajunge la peste 3,6 milioane de euro.

Pe durata renovării blocului A al liceului, elevii vor învăța în blocul central, în două schimburi.

Proiectul este parte a unei înțelegeri a Preturii sectorului Centru din municipiul Chișinău cu Primăria Sectorului 1 al municipiului București. Cota de participare în proiect a municipiului Chișinău este de 5% sau circa 180 de mii de euro.

Back to top button