Internațional

Atac cu cuțitul într-un hotel din Glasgow. Atacatorul a fost împușcat, mai multe victime duse la spital

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri într-un hotel din Glasgow, Scoția, care găzduiește azilanți, scrie BBC. Mai multe persoane au fost înjunghiate, iar atacatorul a fost împușcat de polițiști. De asemenea, un polițist a fost înjunghiat în timpul atacului și a fost transportat la spital, cu răni. Zona a fost înconjurată de forțele de ordine.  

Șase victime ale atacului sunt tratate la spital: un polițist de 42 de ani înjunghiat, aflat în stare critică, dar stabilă, și alți cinci civili, cu vârste de 17, 18, 20, 38 și 53 de ani, scrie BBC.

Atacul nu este tratat drept atac terorist și nu sunt căutați alți suspecți.

Poliția din Glasgow a anunțat incidentul pe Twitter și spune că situația este sub control, după ce atacatorul a fost împușcat de un ofițer.

Zona este blocată de mașini de poliție și ambulanțe, iar un reporter BBC scrie că un spital din apropiere se pregătește să primească șase victime înjunghiate.

Un martor, care a văzut urmarea incidentului dintr-o clădire de birouri din apropiere, a spus că patru persoane au fost luate cu ambulanţă.

El a spus pentru agenţiei de ştiri PA: „Am văzut un bărbat întins pe pământ, de origine africană, fără pantofi pe el. Era pe pământ cu cineva care îi oferea îngrijiri – nu ştiu dacă era o rană cu glonţ sau înjunghiere.

Atât premierul Scoției, Nicola Sturgeon, cât și al Marii Britanii, Boris Johnson, au transmis mesaje de susținere pentru victimele atacului.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button