UE și Coreea de Sud au semnat un acord orizontal în domeniul aviației, acord ce permite oricărei companii aeriene din UE să zboare către Coreea de Sud din fiecare stat membru UE care are un acord bilateral privind serviciile aeriene cu această țară.
În mod tradițional, în cadrul acestor acorduri bilaterale privind serviciile aeriene, numai companiile aeriene deținute și controlate de un anumit stat membru sau de resortisanții săi pot opera zboruri între statul membru respectiv și o țară terță. Încheierea acordului orizontal oferă oportunități importante altor companii aeriene din UE și, prin urmare, este benefică pentru companiile aeriene ale ambelor părți, precizează Comisia Europeană.
”Într-un moment în care transportul aerian internațional, grav afectat de criza COVID-19, se relansează încet, semnarea unui astfel de acord orizontal oferă speranțe pentru viitor, cu mai multe oportunități de dezvoltare a unor servicii pe distanțe lungi către piața coreeană. De asemenea, semnarea acordului arată că unul dintre factorii esențiali pentru redresarea pieței aviației este cooperarea internațională”, a precizat comisarul pentru transport, Adina Vălean.
Semnarea acordului a avut loc cu doar câteva zile înainte de videoconferința liderilor UE și ai Republicii Coreea din 30 iunie.
La această videoconferință se așteaptă ca liderii UE și ai Republicii Coreea să își reitereze angajamentul comun de a acționa în direcția instituirii unui dialog la nivel înalt privind transporturile între UE și Coreea de Sud pentru toate modurile de transport.
Sursa: www.euroactiv.ro
- George Simion, anunț pentru tineri: Ești elev sau student? Hai în ParlamentGeorge Simion a făcut un anunț inedit: elevii din ultimul an de liceu și tinerii studenți, din țară și de peste hotare, au ocazia să participe la un program de inițiere în activitățile din Parlament. Alianța pentru Unirea Românilor organizează în perioada 1 iunie – 31 august 2022 un program inițiere în activitățile din Parlament pentru studenți …
- Senatorul Călin Matieș i-a transmis personal președintelui Ungariei: Transilvania a fost, este și va fi mereu româneascăSenatorul Călin Matieș s-a dus sâmbătă peste președintele Ungariei, Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia la dezvelirea statuii princepelui transilvănean Gábor Bethlen și i-a dăruit acesteia un buchet de flori și un tricolor. Senatorul i-a transmis că Transilvania a fost, este și va fi mereu românească. Senatorul de Alba a scos un …
- Șeful „Grupului Mozart”: Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucraineniiPe măsură ce războiul Rusiei în Ucraina se apropie de trei luni, Moscova nu a reușit să-și atingă niciunul dintre obiectivele sale principale. Forțele ruse au suferit înfrângeri umilitoare și pierderi mari și acum își concentrează eforturile pe o parte mult mai mică a estului Ucrainei. De când invazia Rusiei a început pe 24 februarie, …
- Jurnalistul Adelin Petrișor și-a dat demisia de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postuluiJurnalistul Adelin Petrișor a anunțat pe blogul personal că a demisionat de la Euronews România, invocând motive care „nu sunt dramatice”. „Motivele nu-s dramatice, dar mă privesc doar pe mine şi pe cei din conducerea staţiei. Cum sunt tot felul de ”prieteni” care abia aşteaptă să inventeze spun totuşi că nu a fost vorba de …
- Parlamentul European: Datoriile externe ale Ucrainei ar putea fi șterseParlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită UE să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei, precum și să confiște activele înghețate ale oligarhilor ruși. Parlamentul European a solicitat confiscarea bunurilor oligarhilor ruși înghețați în UE și impunerea de sancțiuni împotriva europenilor, care se află încă în consiliile de administrație ale …