InternaționalȘtirile 60m.RO

O petrecere din Londra s-a transformat într-o revoltă anti-poliție

O petrecere ilegală de stradă din Londra s-a transformat într-o revoltă violentă anti-poliție, când ofițerii de poliție au încercat să o închidă – cu imagini tulburătoare fiind postate internet care arăta un bărbat fluturând o sabie în fața unor polițiști.

Scotland Yard spune că cel puțin 22 de ofițeri au fost răniți miercuri seară, când un grup de oameni s-a întors împotriva lor, după ce au încercat să închidă un „mare eveniment muzical fără licență” în Brixton.

Videoclipurile arată mai multe persoane care sar pe o mașină de poliție, folosind arme improvizate pentru a sparge toate geamurile – în timp ce un alt clip arată un bărbat fluturând o sabie și care le spune polițiștilor să se depărteze, relatează nypost.com.

Chiar și ofițerii cu echipament de protecție au fost nevoiți să se depărteze în timp ce protestatarii aruncau cu obiecte.

„Bine ați venit în Brixton”, a fost titlul câtorva clipuri apărute pe social media, referindu-se la istoricul tulburător din sudul Londrei care a inclus unele dintre cele mai grave revolte ale națiunii.

În ciuda scenelor urâte și a numărului de ofițeri răniți, doar patru persoane au fost arestate pentru infracțiuni de atac și disturbarea ordinui publice, a declarat Scotland Yard.

Secretarul de Stat, Priti Patel, a condamnat „scenele absolut oribile”.

Președintele Federației de Poliție Metropolitană, Ken Marsh, a descris scena drept „o explozie absolută de furie și ură față de poliție, adăugând: „Polițiștii nu sunt saci de box. ”

„Asemenea violență este de condamnat. Din nou, curajosii noștri colegi de la Londra au fost sub atac ”, a mai spus Marsh.

„Colegii mei sunt și ei oameni – și, dintr-o dată, în scene ca aseară, ei se confruntă cu oameni care în cele din urmă vor să le provoace pagube grave.”

El a insistat: „Colegii mei se confruntă cu tot felul de traume din aceste incidente”.

Back to top button