EconomiePrima PaginăȘtirile 60m.RO

Astra Arad a câștigat procesul cu primăria București. Vin PROCURORII peste Firea?

Primăria București a pierdut definitiv procesul împotriva Astra Arad cu privire la licitația prin care o companie turcească a câștigat contractul de livrare a unor vagoane de tramvai.

Mai exact instanța a constat faptul că licitația nu s-a desfășurat corect și oponentul turc ar fi trebuit să fie descalificat, lucru care nu s-a întâmplat.

Practic primăria București a acționat în mod deliberat împotriva unei companii românești, încălcând legea, cu scopul expres de a oferi contractul pe tavă unei companii din Turcia.

De ce? Putem presupune doar că e vorba de anumite obligații sau acte de corupție, dar nu putem noi dovedi acest lucru ci numai procurorii anticorupție.

Chiar și dacă nu ar fi așa, vorbim de trei fapte penale: neglijență în serviciu, neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu și abuz în funcție. Va plăti cineva pentru acest lucru?

Astra Vagoane Arad reprezintă o companie românească.

În România companiile românești, deși oferă cele mai bune prețuri de pe piață la cea mai bună calitate, sunt descalificate și eliminate de la licitațiile publice de către politicienii corupție și acoliții lor. S-a întâmplat acest lucru și în București, unde Gabriela Firea a preferat să cumpere de la turci.

„Ca urmare a hotărârii instanței, Municipiul București este în situația de a pune în executare decizia CNSC (de asemenea favorabilă clientului nostru, Astra Vagoane) și de a descalifica oferta societății turce Durmazlar Makina Sanayi Ve. Tic. AS. CNSC reținuse că oferta Durmazlar trebuie descalificată pentru că firma turcă nu a prezentat un certificat de omologare tehnică a modelului de tramvai ofertat și a ofertat un prototip, contrar cerințelor caietului de sarcini. Totodată, CNSC a reținut că firma Durmazlar a fost favorizată, întrucât i s-a permis completarea ofertei în mod nelegal. Urmare a descalificării ofertantului Durmazlar, Astra Vagoane rămâne singurul ofertant în procedură”, a spus avocatul Ionuț Șerban, de la casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button