Știrile 60m.RO

Donald Trump a vizitat șantierul naval din Wisconsin

Președintele SUA, Donald Trump a mers joi spre Wisconsin statul crucial al alegerilor generale, pentru a vizita și a vorbi lucrătorilor de la un șantier naval major care a câștigat recent un contract pentru construirea a 10 fragate ale Marinei.

Președintele va vizita Fincantieri Marinette Marine în Marinette, Wisconsin, unde este așteptat să pună în valoare contractul federal de 5,5 miliarde de dolari, prin care compania spune că își va extinde șantierul naval și, eventual, să adauge 1.000 de locuri de muncă.

Este prima călătorie a președintelui din ianuarie.

Un sondaj publicat joi în New York Times îl indica joi pe fostul vicepreședinte Joe Biden – presupusul candidat democrat – conducând în sondaje în fața lui Trump cu un procentaj de 49% față de 38%, în Wisconsin.

Și un sondaj de la Marquette Law School, lansat miercuri, l-a arătat pe Biden în frunte lui Trump cu 49% față de 41%.

Deși este o călătorie oficială a Casei Albe, mai degrabă decât o oprire pentru campanie, vizita îi va oferi președintelui atenția presei într-un stat esențial care ar putea decide alegerile din noiembrie.

Wisconsin este unul dintre trei orașe importante pentru alegeri, alături de Pennsylvania și Michigan. Democrații au câștigat alegerile prezidențiale un sfert de secol până când Trump a învins-o în 2016, pe candidata democrată Hillary Clinton și a câștigat Casa Albă.

Oprirea lui Trump în stat vine la doar două zile după ce vicepreședintele Pence a avut câteva apariții în Wisconsin în fața alegătorilor evanghelici.

Înainte de călătoriei de joi a lui Trump, Biden a l-a atacat pe președinte.

„Astăzi, Donald Trump se află în Marinette pentru a primi apreciere pentru reușitele obținute de Administrația Obama-Biden. În loc să ofere ajutor real familiilor din zonă, el încearcă să primească apreciere pentru progresul pe care nu l-a adus în Marinette ”, a scris Biden.

Fostul vicepreședinte a susținut, de asemenea, că „Administrația Obama-Biden a investit în construcția navală în Marinette și a încurajat crearea de locuri de muncă bine plătite pentru o bună parte a deceniului”, noteză foxnews.com.

Back to top button