Știrile 60m.RO

Trump a câștigat în instanță transparentizarea prețurilor plătite de spitale

Președintele SUA, Donald Trump a obținut o „mare victorie” după ce un judecător federal a respins solicitarea Asociației Americane a Spitalelor de a respinge o regulă a administrației Trump, cere-i obligă să dezvăluie prețurile negociate cu asigurătorii.

„Victorie mare pentru pacienți – tribunalul federal susține transparența prețurilor plătite de spitale”, a scris Trump pe Twitter. „Pacienții merită să știe prețul îngrijirii ÎNAINTE de a intra în spital. Din cauza acțiunii mele, îl vor ști. Acest lucru poate fi mai mare decât sănătatea în sine. Felicitări America!”

Judecătorul Carl Nichols, numit în funcție de Trump, a admis marți propunerea administrației de judecată sumară, în sensul că nu a trecut la proces. Asociația a spus că va ataca decizia.

Industria spitalului a susținut că regula nu va ajuta pacienții să înțeleagă costurile, după ce Centrele pentru Servicii Medicare și Medicaid au propus regula în 2019.

„Suntem dezamăgiți de decizia de astăzi în favoarea propunerii defectuoase a administrației de a dezvălui comunicarea ratelor negociate în mod privat”, a declarat AHA într-un comunicat. „De asemenea, impune sarcini semnificative spitalelor într-un moment în care resursele sunt întinse la maxim și trebuie să fie dedicate îngrijirii pacienților. Spitalele și sistemele de sănătate au susținut constant eforturile de a oferi pacienților informații despre costurile îngrijirii lor medicale. Aceasta nu este mod corect de a atinge acest obiectiv important. „

Mai multe grupuri pro-piață liberă au depus un memoriu în sprijinul administrației în februarie. Fondatorul unuia dintre aceste grupuri, Drepturile Pacientului, Cynthia Fisher, a declarat că regula va opri „reducerea prețurilor”, notează nypost.com.

Back to top button