SocialȘtirile 60m.RO

Electrica va produce energie electrică din surse regenerabile

Electrica Furnizare S.A., parte a Grupului Electrica va achiziționa Parcul Fotovoltaic Stăneşti din judeţul Giurgiu, deţinut de firma Long Bridge Millenium SRL.

Aceștia au semnat un contract de vânzare-cumpărare cu Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare SRL, a transmis Eletrica într-un comunicat.

„Finalizarea tranzacţiei şi transferul titlului de proprietate asupra părţilor sociale către Electrica Furnizare S.A. sunt supuse îndeplinirii condiţiilor suspensive agreate de părţi, precum şi a formalităţilor relevante. Preţul de cumpărare va fi determinat la data finalizării tranzacţiei, în conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare”, se menţionează în comunicatul citat de agerpres.ro.

Parcul fotovoltaic Stănești este amplasat pe o suprafață de 17,5 hectare și a fost construit în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013. Cu o capacitate instalată de 7,5 MW şi o capacitate de funcţionare limitată la 6,8 MW, a început să injecteze energie electrică în reţea din luna februarie 2013.

„Extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie din surse regenerabile, reprezintă unul dintre obiectivele importante ale Strategiei Grupului Electrica pentru intervalul 2019-2023. Preconizăm că astfel de achiziţii ne vor ajuta să atingem sinergii importante, continuând optimizarea ariei de furnizare din cadrul Grupului şi în această direcţie, în plus faţă de procesul actual de transformare organizaţională. Conştientizăm importanţa decarbonizării sectorului energetic şi suntem preocupaţi de o dezvoltare sustenabilă a afacerii, în special în contextul noii provocări lansate de Comisia Europeană pentru statele membre – Green Deal sau Noul pact ecologic. Cel puţin pentru următoarea decadă, sustenabilitatea înseamnă cu siguranţă să fim green în domeniul producţiei, pentru că Acordul de la Paris are ca obiectiv principal ca, până în 2030, la nivelul Uniunii Europene, producerea de energie din surse regenerabile să depăşească 30%. Desigur, dezvoltarea sustenabilă înseamnă pentru noi şi faptul că ne preocupă ca astfel de proiecte să aducă plus valoarea estimată pentru afacere şi investitori, consolidând rezultatele Grupului Electrica. În acest sens, analizăm în continuare şi alte potenţiale oportunităţi de creştere anorganică, în concordanţă cu strategia noastră”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.

Back to top button