Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Prim-ministrul Rep. Moldova: „Suntem dezbinați și ne macină conflictele interne”

E timpul să recunoaștem că nu am știut să fim atât de buni și uniți precum părinții și bunicii. Suntem dezbinați și ne macină conflictele interne, a declarat prim-ministrul de la Chișinău, Ion Chicu, cu ocazia împlinirii Republicii Moldova a 30 de ani de la suveranitate.

„Ajunși la 30 de ani de suveranitate avem un Produs Intern Brut mai mic decât cel al RSS Moldova. […] E timpul să lăsăm la o parte tot ce ne dezbină și cot la cot să reconstruim Moldova. Lucrând împreună vom construi zi de zi Suveranitatea Republicii Moldova. Vom demonstra dreptul nostru de a dispune liber de soarta noastră și vom convinge partenerii că pot avea încredere în responsabilitatea și înțelepciunea noastră. Vom crește nivelul de viață în toate localitățile Moldovei. Vom deveni mai uniți și mai prietenoși, și vom convinge copiii noștri să aleagă Moldova”, mai spune optimist premierul de la Chișinău.

Amintim că în data de 23 iunie 1990 Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova, Parlamentul de atunci, a adoptat Declaraţia de Suveranitate.

Back to top button