InternaționalȘtirile 60m.RO

Coreea de Nord amenință SUA cu un nou război corean

Ambasada Coreei de Nord la Moscova a amenințat că va folosi armele nucleare ale națiunii sale împotriva Statelor Unite în ceea ce pretind că ar fi „un eveniment deosebit de senzațional”, transmite o agenție de presă rusă.

Raportul provine de la agenția de știri TASS, un serviciu de telecomunicații de stat cunoscut în mare parte ca fiind de propagandă pentru Kremlin. Aceștia susțin că ambasada le-a trimis amenințarea sub forma unei declarații în weekend.

Agenția a prezentat presupusele afirmații ale ambasadei: „În acest an, armata americană a efectuat diverse tipuri de manevre militare în Coreea de Sud și în vecinătatea acesteia, cu scopul de ataca Coreea de Nord.”

„O nouă rundă a Războiului din Coreea va adăuga un eveniment deosebit de senzațional istoriei omenirii, care va pune capăt unui alt imperiu, al cărui nume este Statele Unite”, a mai transmis agenția de știri.

Deși declarația nu a fost raportată în altă parte, aceasta a fost lansată în zilele care preced a 70-a aniversare a începerii războiului din Coreea.

Războiul a început pe 25 iunie 1950, când chinezii și sovieticii au susținut forțele din Nord și au invadat Sudul. În câteva săptămâni, SUA s-au angajat în conflict de partea Sudului, susținând că este o luptă împotriva comunismului pe scena internațională.

Regatul Hermit a fost vocal în ultimele zile despre eforturile sale de a merge după inamicul său în Sud, folosind propria agenție de știri administrată de stat pentru a anunța că acumulează o grămadă de pliante de propagandă anti-sud, care sunt „cât un munte.”

După ce și-au completat „muntele” de pliante de propagandă care denunță sud-coreenii și dezertorii din Nord, intenționează să le lanseze peste graniță și să le împrăștie în țară.

Sora lui Kim Jong Un amenință Coreea de Sud cu acțiuni militare.

Este o mișcare imperturbabilă din partea Nordului, deoarece oficialii guvernamentali s-au săturat de lansarea pliantelor anti-nord în țară în interiorul sticlelor și baloanelor de către dezertori.

Practica lansării pliantelor peste graniță a fost utilizată de ani de zile de către dezertorii din Coreea de Nord. Cu toate acestea, armata din Coreea de Sud a încetat să mai trimită pliante peste graniță din 2010.

Aceste grupuri de dezertori sunt, de asemenea, cunoscute pentru trimiterea de alimente, dolari, mini radio-uri și stick-uri USB cu știri din Coreea de Sud.

Săptămâna trecută, Kim Jong Un, liderul suprem al Nordului, i-a permis surorii sale, Kim Yo Jong, să comande ca un birou de legătură între Nord și Sud să fie distrus.

Kim Yo Jong a descris Coreea de Sud drept „inamicul” când a anunțat explozia, avertizând că țara va vedea în curând prăbușirea biroului „inutil”.

„Prin exercitarea puterii mele autorizate de liderul suprem, de partidul nostru și de stat, am dat un ordin departamentului responsabil cu afacerile cu inamicul să ducă la îndeplinire în mod decisiv următoarea acțiune”, a spus ea într-o declarație susținută de Agenția oficială de știri a Coreei din Nord.

Back to top button