InternaționalȘtirile 60m.RO

Analist politic de la Chișinău: Dodon nu reprezintă interesele Rep. Moldova, ci ale Rusiei

„Acest gest denotă faptul că Dodon nu reprezintă interesele R. Moldova, ci ale Rusiei”. Astfel a comentat Nicolae Negru, analist politic de la Chișinău, participarea președintelui Igor Dodon și a celor 75 de militari din Republica Moldova la parada de la Moscova.

„Nu mai vorbim de faptul că acum pe timp de pandemie e periculos pentru acești militari. Pe plan politic, e un fel de gest triumfal al lui Igor Dodon ca să demonstreze foștilor și actualilor parteneri de coaliție cine e stăpânul. Nu e prima dată când Dodon evoluează în rolul de cățeluș al lui Putin. Trebuie să spunem că la Moscova Dodon nu e stimat, se ironizează pe seama lui. E un fapt rușinos această plecare a lui Igor Dodon la Moscova”, a menționat Nicolae Negru pentru Radio Chișinău.

La rândul său, istoricul Anatol Petrencu a atras atenția asupra faptului că de această paradă, în vreme de pandemie, are nevoie Vladimir Putin, care vrea să le dea motive rușilor să vină la referendumul de modificare a Constituției, prin care va putea conduce Rusia până în 2036.

Vladimir Putin a decis ca parada militară de pe 9 mai anulată din cauza pandemiei de coronavirus să aibă loc pe 24 iunie, pentru a marca 75 de ani de la victoria în al Doilea Război Mondial. Reprezentanții administrației prezidențiale de la Chișinău au declarat că președintele Igor Dodon va participa la acest eveniment.

Back to top button