InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump nu va permite ”zone autonome” în D.C.

Președintele Trump a promis marți că ceea ce s-a întâmplat la Seattle nu va avea loc în capitala națiunii și că nicio zonă „autonomă” nu va fi stabilită în D.C., după ce protestatarii care au încercat să amenajeze un astfel de spațiu au fost îndepărtați cu o seară înainte.

Luni, protestatarii, au blocat o zonă pe care au numit-o „Zona Autonomiei Casei Negre” sau „BHAZ”.

„Nu va exista niciodată o„ zonă autonomă „în Washington, D.C., atât timp cât eu sunt președintele dumneavoastră. Dacă vor încerca vor fi întâmpinați cu forță serioasă!” a scris Trump pe Tweeter marți dimineață.

De asemenea, protestatarii au desfăcut și au încercat să dărâme o statuie a lui Andrew Jackson în apropierea Casei Albe, iar istorica Biserică Episcopală Sf. Ioan, adesea numită Biserica Președinților, a fost vandalizată și „BHAZ” a fost pictat cu spray pe un stâlp.

Eforturile protestatarilor au fost similare cu cele din Seattle, unde au sculptat „Protest Organizat din Capitol Hill” sau „CHOP”, în cartierul Capitol Hill, în urmă cu mai bine de două săptămâni. Oficialii orașului au anunțat luni că au fost luate măsuri pentru recuperarea zonei anti-polițiști, după o serie de împușcături și alte violențe din zonă.

„Nu ar trebui să existe niciun loc în Seattle, unde nu poate merge Departamentul de pompieri Seattle și Departamentul de poliție din Seattle”, a declarat luni, primarul Seattle, Jenny Durkan. Durkan s-a confruntat anterior cu critici pentru că a spus că protestele care se desfășoară în zona CHOP pot duce la o „vară a iubirii”.

Mai devreme marți dimineață, Trump a avertizat protestatarii care deteriorează proprietățile federale că ar putea fi arestați și închiși. Într-un interviu Fox News, el a criticat liderii de stat pentru că nu a fost la fel de duri cu cei care caută distrugerea monumentelor istorice.

„Multe state sunt slabe. Mulți oameni sunt slabi și permit ca aceste lucruri să se întâmple”, a spus Trump.

Vorbind despre cei care vânează monumente ale unor figuri istorice controversate, Trump a spus reporterilor: „Sunt oameni răi, nu iubesc țara noastră”.

Back to top button