InternaționalȘtirile 60m.RO

Principalul site de știri din Ungaria, în „pericol grav”, după ce un investitor apropiat de Viktor Orban a preluat jumătate din regia de publicitate

Index.hu, principalul site de știri din Ungaria se confruntă cu un „pericol grav” din cauza unui proiect de restructurare care ar putea să-i limiteze capacitatea de a publica informații critice legate de premierul Viktor Orban, scrie AFP.

„Index.hu, una dintre rarele voci independente rămase, este supus unei presiuni externe care ar putea antrena sfârșitul redacției noastre în forma actuală”, a declarat redactorul șef Szabolcs Dull.

Portalul, care nu a oferit detalii legate de amenințare, a evocat o „propunere de reorganizare a redacției” care „va determina în zilele următoare soarta Index”.

Duminică, un alt site de știri, 24.hu, a invocat și el un proiect de externalizare a conținutului publicat de Index.hu, pe care conducerea l-ar fi justificat prin căderea veniturilor din publicitate, pe fondul crizei coronavirusului.

Această evoluție vine după cumpărarea în martie a 50% din regia de publicitate a Index.hu de către un investitor favorabil premierului suveranist Viktor Orban, Miklos Vaszily.

Back to top button