InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump are în vedere o întâlnire cu Maduro

Președintele Trump a spus că va lua în considerare posibilitatea întâlnirii cu președintele venezuelean Nicolás Maduro – care cu luni în urmă a fost acuzat de guvernul federal de trafic de droguri și terorism.

„M-aș putea gândi la asta. … Maduro ar dori să se întâlnească ”, a declarat președintele într-un interviu acordat duminică despre o posibilă întâlnire.

Trump a adăugat că „nu mă opun niciodată întâlnirilor. Întotdeauna spun, pierzi foarte puțin cu întâlnirile. Dar până în acest moment, le-am respins.”

Un fost oficial al administrației Trump a declarat pentru presă că a fost o „preocupare recurentă” în 2017 și 2018 că președintele se va întâlni cu Maduro, care nu este recunoscut drept președinte al țării de către administrația Trump.

SUA și zeci de alte țări îl susțin și recunosc pe Juan Guaidó drept adevăratul lider al Venezuela.

Dar Trump, scrie John Bolton în viitoarea sa povestire despre Casa Albă, „crede că Guaidó este„ slab ”, spre deosebire de Maduro, care este „puternic”, potrivit raportului.

Răspunzând afirmațiilor, Trump a spus despre Bolton că este un „ticălos” și, eventual, „ființa cea mai îndrăzneață de pe Pământ”, pentru sprijinul său pentru războiul din Irak, notează nypost.com.

Back to top button