InternaționalȘtirile 60m.RO

Vladimir Putin ar dori să mai candideze odată

Vladimir Putin, Președintele Rusiei a declarat că există posibilitatea ca el să mai candideze odată la funcția de Președinte al Rusiei dacă alegătorii vor vota modificarea Constituției pentru a permite un nou mandat.

”Nu exclud posibilitatea de a candida pentru această funcţie dacă acest lucru este stipulat în Constituţie. Vom vedea”. „Încă nu am luat nicio decizie”, a declarat Putin pentru un post de televiziune rusesc duminică.

Constituția rusă datează din 1992 și urmează a fi modificată printr-un vot la nivel național ce se va desfăsura între 25 iunie și 1 iulie.

Modificările includ și un amendament care i-ar permite lui Putin să mai candideze pentru două mandate de câte șase ani.

În prezent acesta nu poate să mai candideze întrucât a fost deja în funcție două mandate consecutive, între 2012 și 2018 și 2018 și 2024.

Putin a mai declarat că dacă modificările nu se vor aproba, acesta își va căuta un succesor.

„Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci în aproximativ doi ani – şi eu ştiu asta din experienţa personală – ritmul normal de muncă în multe părţi ale guvernului va fi înlocuit cu o căutare de posibili succesori”. „Trebuie să lucrăm, nu să căutăm succesori”, a spus președintele rus fiind citat de agerpres.ro.

Back to top button