InternaționalȘtirile 60m.RO

Primele alegeri naţionale din Europa în „era” COVID-19

Sârbii merg la urne astăzi pentru a alege un nou parlament la primele alegeri naţionale din Europa, după ce măsurile de distanţare socială impuse de criza coronavirusului au intrat în vigoare în urmă cu aproximativ trei luni

Conservatorii care se află la guvernare urmând să câştige o majoritate confortabilă conform sondajelor, relatează Reuters.

Mulţi alegători este de aşteptat să nu vină la vot din cauza temerii că se vor infecta. Procentul de participare ar putea fi afectat şi de campania de boicot a unor partide de opoziţie, care spun că scrutinul nu va fi corect şi echitabil din cauza controlului ferm al presedintelui Aleksandar Vucic asupra presei.

Conform ultimelor sondaje de opinie, Partidul lui Vucic, SNS, urmează să obţină aproximativ 50% din voturi, stimulat de aprobarea largă a publicului cu privire la gestionarea pandemiei de către guvern. Partenerul coaliţiei lui Vucic, Partidul Socialist, este de aşteptat să ajungă pe locul doi cu aproximativ 10%, în timp ce partidul de opoziţie de centru-dreapta, condus de Aleksandar Sapic, primarul unei municipalităţi din Belgrad, este aşteptat să vină pe locul trei.

Serbia, care are o populaţie de 7,2 milioane, a raportat până în prezent 12.803 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 260 de decese. A fost printre primele ţări europene care a început deschiderea frontierelor sale pe 22 mai şi de atunci au fost ridicate majoritatea măsurilor.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button