Știrile 60m.RO

O profesoară din Iaşi care a corectat tezele de la Evaluarea Naţională, confirmată cu COVID19

Profesoara a fost confirmată la sfârşitul acestei săptămâni, după ce a participat la corectarea tezelor pentru Evaluarea Naţională. Femeia este deja internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.  

„Este o situaţie deosebit de gravă, deoarece persoana respectivă a intrat în contact cu aproximativ 20-30 cadre didactice care au participat la corectarea lucrărilor la proba Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională. Aşteptăm să vedem dacă vom avea alte cazuri de infectare cu COVID-19 printre contacţii doamnei respective.Dumneaei fiind corector nu a intrat în contact cu elevii, ci cu foarte mulţi profesori”, a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele  USLIP Iaşi. Acesta îţi spune că situaţiile în care elevi şi profesori sunt infectaţi sunt cauzate şi de redeschiderea şcolilor.  

„Considerăm că este o recudescenţă şi pe fondul deschiderilor unităţilor şcolare. Rămâne să vedem în următoarea perioadă care vor fi consecinţele. Dacă lucrurile decurg în acest ritm mi-e teamă ca nu cumva preşedintele României să recurgă la reinstituirea măsurii stării de urgenţă.”, a mai precizat Laviniu Lăcustă. 

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button