Social

Valul II? Puțină prudență totuși nu ar strica

Valul I, Valul II, Valul III… nimeni nu știe încă precis. Este clar că virusul încă circulă printre oameni și o va face mult timp de acum încolo.

Majoritatea celor care erau sensibili la acesta deja au luat boala, ceilalți au trecut prin ea fără să știe. Însă este dovedit în clar că un pacient se poate înbolnăvi din nou, nu este genul de virus care o dată făcuți anticorpii nu vei mai face niciodată boala. Acest lucru deoarece virusul suferă mutații peste mutații, precum banala gripă sezonieră, astfel că se modifică codul genetic și organismul nu mai recunoaște noul virus.

Cu toate acestea trebuie să fim preventivi, nu să ne culcăm pe o ureche. Astfel că măsurile de igienă trebuie să predomine, precum și cele minime de siguranță cum ar fi purtarea măștilor în magazine.

Nu trebuie să facem din acest lucru o nouă biserică, o nouă religie, dar cum sunt chestiuni elementare, care nu ne costă nimic, este în interesul nostru să le mai păstrăm o perioadă de timp.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button