Știrile 60m.RO

Măsurile luate în calcul de autorităţi pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus

Urmărind bilanţul epidemic al ultimelor zile, se observă o creştere a cazurilor de coronavirus în România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat într-un interviu acordat pentru HotNews.ro că autorităţile au prevăzut o asemenea evoluţie, întrucât românii au trecut prin două weekenduri prelungite şi două etape de relaxare succesive. „Ne aşteptam să avem această creştere a numărului de cazuri.”

Autorităţile monitorizează situaţia epidemiei de coronavirus în ţară, pentru a pregăti măsurile aferente următoarei etape de relaxare, care va începe după data de 1 iulie. Ministrul insistă că respectarea regulilor este esenţială pentru a menţine rata de transmitere a virusului cât mai scăzută. „Atât timp cât respectăm aceste lucruri, putem controla şi o eventuală creştere a numărului de cazuri”, subliniază el.

În scenariul în care ritmul noilor infectări se menţine la cote ridicate, Nelu Tătaru declară că se vor lua măsuri. MInistrul susţine că fiecare caz trebuie analizat în mod particular, iar eventualele focare vor fi ţinute sub control prin izolarea persoanelor depistate pozitiv. 

Tătaru afirmă că sistemul medical este pregătit pentru lupta cu noile cazuri de coronavirus. Totuşi, pentru a putea face faţă epidemiei, ministrul face apel la responsabilitatea românilor şi le cere să respecte măsurile aferente fiecărei etape de relaxare.

În ciuda faptului că „există o tendinţă de suprapopulare la nivelul spitalelor din Bucureşti – Matei Balş şi Victor Babeş”, ministrul susţine că unităţile medicale nu şi-au depăşit capacitatea. La nivel naţional există „anumite spitale din anumite judeţe care au o suprasolicitare în acest moment sau sunt aproape de limita maximă. Acolo, o parte dintre cazuri vor fi dirijate către spitalele din apropiere, în măsura în care nu vor mai exista locuri.”

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button