Social

Adina Alberts despre LGBT: atac la firescul omenirii, bătaie de joc și o umilință

DE CE AR TREBUI SĂ VEDEM ASTA PE STRĂZILE URBEI NOASTRE?

În acest panou publicitar, Doamna Maria care este o vârstnică cu chip de bunicuță bună, ne anunță că este bisexuală și ne invită să accesăm un site. De pe acest site aflăm că acest panou publicitar este „finanțat prin Programul Right, Equality and Citizenship (REC) al Uniunii Europene” și că „anunță cu mândrie lansarea unei serii de videoclipuri testimoniale care povestesc viețile, temerile și așteptările privind viitorul persoanelor în vârstă LGBTI în toată Europa.”
Dragii mei, nu vedeți aici un atac la firescul omenirii? Un atac la respectul pe care îl datorăm vârstnicilor, la educația pe care ar trebui să o oferim copiilor noștri?
De ce nu dă UE bani pentru a-i ajuta pe cei mai sărmani bătrâni de pe tot continentul, bătrânii României?
Nu e asta o bătaie de joc și o umilință?
Dacă vă numărați printre cei mulți care nu pot ține pasul cu inițialele adăugate constant în curentul „LGBT”, acum a apărut și un „I”. Am aflat că înseamnă „intersexual”. Adică după modelul persoanei care a câștigat Eurovizionul în urmă cu 6 ani, Conchita. V-o mai amintiți?
*
Cum vă sună această asociere între vârstnicii României și adjective precum „lesbi”, „gay”, „intersexual”…?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button