InternaționalȘtirile 60m.RO

Românii sunt din nou denigrați în presa internațională. De data aceasta se spune că românii au adus coronavirusul în Germania

Românii și bulgarii sunt la originea unor focare de COVID-19 din Germania, este de părere premierul landului Renania de Nord-Westfalia. Acesta susține că virusul ar fi fost adus de muncitorii români și bulgari și s-ar fi răspândit din cauza condițiilor în care sunt cazați și în care lucrează.

„Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri de relaxare similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a declarat oficialul german.


Reamintim că un nou focar în masă a apărut la o fabrică de prelucrare a cărnii în vestul ţării. Grupul Toennies a raportat că 400 dintre lucrătorii săi de la fabrica din orașul Rheda Wiedenbrueck din landul Renania de Nord Westfalia au fost testaţi pozitiv la virus.

Back to top button