InternaționalȘtirile 60m.RO

Românii din Serbia ar putea fi reprezentați în Parlamentul de la Belgrad

Partidul Neamului Rumânesc (PNR), singurul partid politic românesc din Serbia, va participa duminică, 21 iunie, la alegerile parlamentare, scrie InfoPrut.

Președintele partidului, Predrag Balașevic, precum și președintele Consiliului politic al PNR, Dragisa Kostandinovici, îndeamnă toți românii din zonă să iasă la vot pentru a avea șansa unui reprezentant care să apere interesele românilor în parlamentul sârb.

„Rog toți cetățenii și, în mod deosebit, toți românii din zona noastră să iasă pe data de 21 iunie anul curent la alegeri, să folosească dreptul la vot. Pentru prima dată, în istoria nostră, avem posibilitatea și trebuie folosită această ocazie, să avem reprezentantul nostru în parlamentul sârb”, a declarat președintele Consiliului politic al PNR, Dragisa Kostandinovici.

Partidul Neamului Rumânesc are liste în comunele Bolevaț, Kucevo și Pozarevac, pentru alegerile locale, iar pentru parlamentul de la Belgrad este propus președintele partidului, dr. Predrag Balașevic.

PNR va participa la alegeri în cadrul unei coaliții numită „Coaliția pentru pace”, din care mai fac parte Partidul Liberal Democrat, Partidul Muntenegrenilor și Partidul Bosniac Civic.

Predrag Balașevic este al doilea pe lista coaliției și va putea intra în parlament dacă această coaliție va trece pragul de 3%.

Back to top button