Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților rurale din Rep. Moldova

Raioanele Cahul și Ungheni din Rep. Moldova pot beneficia de fonduri europene nerambursabile cu valoare maximă de 50 mii de euro pentru acțiuni care contribuie la dezvoltarea comunitară şi crearea de noi locuri de muncă în satele din aceste două regiuni.

„UE este alături de cetăţenii Republicii Moldova şi sunt mândru să anunţ o nouă realizare concretă a programului UE pentru regiuni-cheie. UE investeşte pentru a reduce decalajul dintre zonele urbane şi cele rurale pentru a crea condiţii de viaţă mai bune, precum şi o dezvoltare economică solidă, ceea ce este şi mai important pentru a contribui la redresarea în urma pandemiei COVID-19. Astfel, sunt încântat să subliniez importanţa abordării LEADER în Moldova, care a fost dezvoltată în UE ca o iniţiativă de sprijinire a proiectelor de dezvoltare rurală lansate la nivel local în vederea revitalizării zonelor rurale şi creării de locuri de muncă. Programul UE pentru regiuni-cheie este destinat cetăţenilor, iar acest apel reprezintă un alt pas concret către o mai bună calitate a vieții. Împreună vom reuşi, pentru că împreună suntem mai puternici!”, a declarat Ambasadorul UE în Rep. Moldova, Peter Michalko.

Activităţile pentru care va fi acordată asistenţa financiară urmează a fi realizate în următoarele 12 luni. În 2020, vor beneficia de finanţare patru iniţiative depuse de Grupurile de Acţiune Locală, care vor acumula cel mai mare scor. Programul de granturi va continua şi în anii 2021-2024.

Back to top button