InternaționalȘtirile 60m.RO

Români în greva foamei, după două luni de izolare la bordul unui vas de croazieră

15 români, angajați ai companiei Royal Caribbean, au intrat în greva foamei. Ei sunt blocați de aproape două luni la bordul unei nave de croazieră, scrie Daily Mail.

Membrii echipajului de pe Navigator of the Seas spun că nu au mai mâncat de joi și au cerut să fie lăsați să plece acasă.

„Sănătatea mea mintală se degradează. Nu mai avem speranță”, s-a plâns unul dintre ei, potrivit Miami Herald.

Cei 15 români au cerut să li se păstreze anonimatul, pentru că șefii i-ar fi amenințat că vor fi sancționați dacă vor sta de vorbă cu presa.

Compania a anunțat rezolvarea situației 

„Situația a fost rezolvată pe cale amiabilă, după o discuție între căpitan și membrii echipajului”, a transmis un reprezentant al companiei.

Michael Bayley, CEO al Royal Caribbean, a anunțat că în curând va fi semnat un acord cu Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA.

În acest fel, membrii echipajului vor putea fi repatriați, respectându-se măsurile de siguranță legate de noul coronavirus.

Până acum, au plecat acasă 16 membri ai echipajului, toți de orginine americană.

Românii, amânați în mod repetat

Navigator of the Seas a ajuns pe 10 mai la Miami, de unde românii speră să poată zbura spre casă.

Cei 15 români au fost amânați în mod repetat de la finalul lui aprilie. Mai întâi, li s-a promis că vor fi îmbarcați în avion pe 16 mai, la Miami, apoi data anunțată a fost 21 mai, din Barbados.

Unul dintre români se grăbește să ajungă în țară pentru că tatăl său este grav bolnav.

Compania nu a oferit explicații pentru amânări. „Vasul va fi două zile la Miami. De ce nu pot pur și simplu să ne urce într-un avion?”, s-a întrebat unul dintre români.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Back to top button