Semnificații istorice pentru ziua de 17 iunie
1865: România adera la convenţia telegrafică internaţională
1867: Se năştea pedagogul irlandez Robert Gregg, considerat părintele stenografiei (d. 1948)
1885: Statuia Libertăţii ajungea în Statele Unite ale Americii, fiind oferită în dar de Franţa
1910: Aviatorul Aurel Vlaicu zbura, pentru prima dată, pe Dealul Cotrocenilor
1925: Înceta din viaţă inginerul Anghel Saligny, membru al Academiei Române, unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor (n. 1854)
1940: Se năştea actorul Virgil Ogăşanu
1943: Se năştea muzicianul american Barry Mainlow
1944: Islanda îşi proclama independenţa faţă de Norvegia, ziua devenind sărbătoare naţională
1953: Izbucneau proteste muncitoreşti la Berlin, capitala Germaniei de Est, fiind reprimate sângeros de armata sovietică
1983: Se năştea cântăreţul englez Lee Ryan, component al trupei Blue
1987: Se năştea rapperul american Kendrick Lamar
1988: Microsoft lansa pe piaţă cunoscutul sistem de operare MS DOS
1999: Oamenii de ştiinţă realizau prima clonare a unui embrion uman
2007: Murea creatorul de modă italian Gianfranco Ferre (n. 1944)
2009: Dacia lansa, în România, o nouă versiune a modelului său de clasă mică, Sandero Stepway
2011: Un tribunal din Germania condamna la 18 luni de închisoare un hacker care a furat cântece din computere ale unor artiști precum Lady Gaga, Justin Timberlake, Leona Lewis, Kesha sau Mariah Carey
2014: Făceau înconjurul lumii fotografiile cu patriarhul Daniel sfinţind cu un trafalet sediul radio-televiziunii BOR
2015: Serbia se declara şocată de planul Ungariei de a ridica un gard de sârmă ghimpată pentru a preveni imigraţia clandestină, un plan dus la îndeplinire de guvernul de la Budapesta în ciuda criticilor primite
2016: Animația ‘Finding Dory’ avea premiera cinematografică
2018: Guvernele de la Atena şi Skopje parafau acordul pentru denumirea Macedonia de Nord, în încercarea de a pune capăt unei îndelungate dispute
2019: Fostul președinte egiptean Mohammed Morsi murea în sală de judecată
Sursa: www.europafm.ro
- Adrian Vasilescu(BNR): Liberalizarea prețurilor la energie a produs inflație și sărăcieLuna iulie a venit cu inflaţia în jos, iar pentru prima dată creşterile la mărfuri alimentare şi la mărfurile nealimentare se aliniază, a declarat, joi, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României. „Sunt câteva idei care merită să fie subliniate, începând cu faptul că, iată, luna care s-a încheiat nu de …
- Viorel Focșa (AUR) acuză PSD de ipocrizie: De ce nu ați negociat înlocuirea lui Virgil Popescu de la Energie când ați intrat la guvernare?Ministerul Energiei a cerut la rectificarea bugetară nu mai puțin de 31 de miliarde de lei privind schema de sprijin din energie. Alocarea acestor fonduri ar duce țara în colaps financiar. Subiectul a fost dezbătut în cadrul emisiunii „România la raport” de la România TV, unde deputatul PSD Radu Cristescu a explicat că ministrul Virgil …
- Mircea Dăneasa: Aviz favorabil pentru proiectul AUR privind acordarea unui tichet de 1000 lei pentru fiecare nou-născutConsiliul Legislativ a avizat favorabil un proiect de lege al partidului AUR privind stimularea natalității. Potrivit inițiativei, statul va acorda, pentru fiecare copil nou-născut pe teritoriul României, un tichet social pe suport fizic, în cuantum de 1000 lei, destinat achiziției de hrană pentru bebeluşi, articole vestimentare, de lenjerie şi de produse dermato-cosmetice. Dacă va fi …
- Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc a călcat în picioare steagul RomânieiCe sfidare mai mare vrei, la adresa legii și a cetățenilor României decât „marele eveniment Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc?! ”80.000 de lei din banii târgumureșenilor aruncați pe fereastră spre acest eveniment de promovare a Ținutului Secuiesc, care nu aduce absolut nimic municipiului Târgu Mureș. Un proiect ilegal care a primit votul majorității UDMR și …
- Gazele s-au scumpit cu peste 70%, iar uleiul cu aproape 52%, într-un anRata anuală a inflaţiei în luna iulie 2022 comparativ cu luna iulie 2021 este 15%, scăzând uşor de la 15,1%, iar comparativ cu decembrie 2021 este 11%, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). „Preţurile de consum în luna iulie 2022 comparativ cu luna iunie 2022 au crescut cu 0,9%. Rata inflaţiei …