InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump s-a întâlnit cu familiile îndoliate ale persoanelor ucise de polițiști

Mama lui Ahmaud Arbery, bărbatul negru neînarmat, în vârstă de 25 de ani, ucis în februarie de o doi bărbați albi înarmați care l-au alergat cu mașina lor în timp ce el făcea jogging în Georgia, a vorbit despre întâlnirea sa „foarte emoționantă” cu președintele Trump.

Vorbind cu reporterii de la Capitol Hill marți după-amiază, Wanda Cooper-Jones, mama lui Arbery, s-a descris ca fiind „foarte, foarte emoționată pe parcursul întregii conferințe.”

În ceea ce-l privește pe președinte, Cooper-Jones a spus: „A fost foarte compătimitor. El a arătat o preocupare majoră pentru toate familiile, nu doar pentru o singură familie, ci pentru toate familiile. „

Președintele s-a întâlnit marți cu Cooper-Jones și cu familiile altor șapte americani care au fost uciși prin violență de poliție, inclusiv cu familia lui Botham Jean, bărbatul din Texas, în vârstă de 26 de ani, care a fost ucis în propriul apartament de un ofițer de poliție alb aflat în afara serviciului.

„Pot spune că președintele Trump a fost foarte primitor, a ascultat și s-a adresat fiecărei familii în consecință”, a continuat mama îndurerată a lui Arbery.

Cooper-Jones a declarat că Trump a asigurat fiecare familie că vor urma schimbări, ca urmare a deceselor fără sens ale celor dragi.

Președintele a mers apoi să semneze un ordin executiv în urma întâlnirii, privind justiția penală și reforma poliției în Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, pe care l-a descris ca un răspuns „foarte cuprinzător”.

Ordinul include o cerință ca departamentele de poliție să îndeplinească standardele de certificare a instruirii pentru a obține fonduri federale. De asemenea, acesta interzice orice folosire a imobilizării gâtului, decât în ​​situațiile în care este necesară forța mortală.

Cooper-Jones nu s-a simțit pe deplin mulțumită de conținutul ordinului executiv, dar l-a numit „un început”, când a fost întrebată dacă crede că s-a mers suficient de departe.

Cooper-Jones a declarat că „nu a avut așteptări mari” la intrarea în ședința de la Casa Albă, dar a participat pentru că voia să afle despre ordinul executiv al Casei Albe.

În ceea ce privește Casa Albă, secretarul de presă Kayleigh McEnany l-a citat pe Trump afirmând că „acestea au fost povești devastatoare” pe care le-au trăit aceste familii după încheierea întâlnirii.

În timpul ceremoniei de semnare din Grădina Trandafirilor, Trump și-a exprimat tristețea pentru cei în doliu.

„Multe dintre aceste familii și-au pierdut persoanele dragi în interacțiuni mortale cu poliția. Pentru toate familiile rănite, vreau să știți că toți americanii sunt de partea voastră. Cei dragi nu vor fi murit în zadar. Suntem o singură națiune, ne întristăm și ne vindecăm împreună ”, a spus el.

După întâlnirea lor de la Oficiul Oval, familiile s-au întâlnit cu senatorul Tim Scott (R-SC), care conduce proiectul de lege din Senat cu privire la reforma poliției, notează nypost.com.

Back to top button