Știrile 60m.RO

Un sondaj realizat în SUA arată că generația actuală este cea mai nefericită din ultimii 50 de ani

Studiul de urmărire a răspunsului la COVID-19, realizat la Universitatea din Chicago, arată că generația actuală este cea mai nefericită din ultimii 50 de ani.

Potrivit studiului, doar 14% dintre adulții americani spun că sunt foarte fericiți, în scădere față de 31% care au spus același lucru în 2018.

În acel an, 23% au declarat că s-au simțit deseori sau uneori izolați social în ultimele săptămâni, în timp ce acum 50% spun asta.

Sondajul a fost realizat la sfârșitul lunii mai și se bazează pe aproape 50 de ani de cercetări din General Social Survey, care a colectat date despre atitudinile și comportamentele americane din 1972.

Referitor la îmbunătățirea nivelului de trai pentru generația următoare, doar 42% dintre americani cred că va fi mai bine.

Aproximativ de două ori mai mulți americani raportează că sunt mai singuri astăzi decât în 2018, având în vedere carantina prin care au încercat să stopeze răspândirea coronavirusului.

Comparativ cu 2018, americanii susțin că au resimțit de două ori mai mult lipsa unei companii (45% față de 27%) și s-au simțit părăsiți (37% vs. 18%) în ultimele patru săptămâni.

Sursa: www.libertatea.ro

Back to top button