InternaționalȘtirile 60m.RO

Coreea de Nord distruge biroul inter-coreean din Kaesong

Coreea de Nord a intensificat tensiunile cu Sudul în ultimele săptămâni și a amenințat cu dislocarea armatei în regiunea de frontieră.

Coreea de Nord a aruncat marți în aer un birou de legătură inter-coreeană din orașul său Kaesong.

Phenianul a emis în repetate rânduri amenințări împotriva Coreei de Sud, inclusiv un avertisment că va distruge biroul.

Biroul, construit în 2018, era aproape de granița cu Coreea de Sud. Orașul Kaesong este adesea folosit pentru a găzdui întâlniri inter-coreene.

„Coreea de Nord aruncă în aer biroul de legătură din Kaesong la ora 14:49”, a declarat într-o declarație Ministerul de Unificare al Coreei de Sud, care se ocupă de relațiile inter-coreene.

Distrugerea biroului a avut loc după ce Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a declarat în weekend: „Nu peste mult timp, s-ar putea vedea o scenă tragică a inutilului birou comun de legătură nord-sud corean complet prăbușit”.

Fotografiile de la Yonhap au arătat fum emanat din ceea ce părea a fi un complex de clădiri. Agenția a raportat că zona făcea parte dintr-un parc industrial.

„Biroul de legătură a fost ruinat de o explozie”, s-a anunțat într-un comunicat al Agenției Centrale de Știri din Coreea, un post de presă din Coreea de Nord.

Coreea de Nord a devenit din ce în ce mai frustrată recent, deoarece Coreea de Sud nu este în măsură să reia proiectele economice comune ca urmare a sancțiunilor impuse de SUA.

Între timp, Kremlinul a răspuns făcând apel la calm pe fondul escaladării tensiunilor.

„Aceasta este o mare problemă, solicităm tuturor părților să se retragă”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, care a adăugat că Rusia va urmări cu atenție evoluția situației.

Back to top button