InternaționalȘtirile 60m.RO

Când va începe reconstrucția catedralei Notre Dame

Arhiepiscopul de Paris Michel Aupetit a anunțat că lucrările de reconstrucţie la Catedrala Notre-Dame, parţial distrusă de un incendiu în 2019, ar putea să înceapă în ianuarie 2021.

„Încheiem consolidarea. Ca termen rezonabil, am putea începe lucrările în ianuarie 2021”, a declarat el.

Lucrările la Catedrala Notre-Dame au întârziat din cauză că vara trecută au fost luate măsuri contra contaminării cu plumb. Apoi, din cauză că în toamnă şi în iarnă a fost vreme nefavorabilă. În primăvară, coronavirusul a impus iarăşi restricţii.

Recent, a fost reluată activitatea pe şantier, odată cu demontarea schelelor care au fost montate pentru a restaura turla catedralei.

Un incendiu violent a izbucnit pe 15 aprilie 2019 la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit.

Nici o persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat.

Un raport privind incendiul izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris a arătat că este exclusă ipoteza unei mâini criminale și că cele mai plauzibile cauze sunt un scurtcircuit la panoul electric sau o țigară aprinsă.

Sursa: www.libertatea.ro

Back to top button