Știrile 60m.RO

Când se redeschid restaurantele

Virgil Popescu, ministrul economiei, a vorbit, luni seară într-o emisiune, despre redeschiderea mallurilor, dar și a restaurantelor din România.

Conform ministrului economiei, o dată „probabilă” pentru ca restaurantele să poată primi din nou clienți este 1 iulie 2020.

„Eu am fost unul dintre susținătorii deschiderii restaurantelor în această perioadă. Însă există un risc epidemiologic foarte mare. Încercăm ca în următoarea perioadă de relaxare să includem deschiderea restaurantelor. Vorbim de 1 iulie”, a spus Virgil Popescu.

Acesta a precizat că, în ultima perioadă, a avut discuții cu reprezentanții mallurilor, cărora le-a reproșat faptul că au cerut chirie și în perioada pandemiei de coronavirus, când magazinele au fost închise.

„Sperăm să găsim o formă la nivelul ministerului pentru a sprijini magazinele care au avut de suferit în perioada de pandemie. Vor fi bani europeni care vor merge spre hoteluri, HoReCa, evenimente și transporturi”, a precizat ministrul economiei.

„Vor fi bani nerambursabili, granturi de 350 de milioane de euro. Vor fi și 550 de milioane pentru investiții. Acolo e nevoie de o coparticipare de 15%”, a conchis Virgil Popescu.

Sursa: www.libertatea.ro

Back to top button